Sport / Nogomet

Tolj: Struka nije najveći krivac za loše rezultate; Rukavina: Trebali bi se riješit najmanje pet igrača

Tolj: Struka nije najveći krivac za loše rezultate; Rukavina: Trebali bi se riješit najmanje pet igrača

Poprilično iznenađenje, a i razočaranje navijača, izazvala je odluka Nadzornog odbora NK Osijek da će Tomislav Rukavina ostati na klupi Osijeka. U Hrvatskoj trenerske glave obično padaju i za puno manje neuspjehe, a iza Rukavine i Osijeka je možda i najgora polusezona otkad je HNL-a. I zato je ova odluka poprilično iznenađujuća.

- Razumijem navijačko nezadovoljstvo jer ni mi sami nismo uopće zadovoljni jesenskim dijelom sezone. Međutim, moj je stav da se u Hrvatskoj treneri prelako troše. I NK Osijek je u posljednje vrijeme često mijenjao trenere, ali rezultat nije bio puno bolji. Stoga smatram kako struka nije najveći krivac za rezultatski podbačaj. Cijenim stav navijača, ali ne možemo si dopustiti da oni utječu na odluke koje su vitalne za cijeli klub - rekao je za Glas Slavonije Slobodan Tolj, predsjednik Uprave osječkog prvoligaša.

Dakle promjene na klupi neće doći, ali bi moglo u svlačionici. Najavio je to i sam Rukavina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ja sam već krenuo u potragu za pojačanjima. Danas imam razgovor s predsjednikom Toljem, čija će tema biti i kadrovska križaljka. Promjena će u svlačionici biti sigurno, ali zasad je to naša interna stvar. Transfer-listu i popis želja ja ću lako sastaviti, samo je pitanje koliko će uspješna biti realizacija. Ako budemo mogli, riješit ćemo se i najmanje pet igrača. Iako ni to neće ići lako. Oni imaju ugovore i bit će to teški pregovori  - kaže za Glas Slavonije Tomisla Rukavina.

Međutim, Rukavina želi naglasiti još nešto.

- Da ne bi bilo zabune, ja nisam sportski direktor. Ja sam trener, a ovu drugu funkciju imam tek formalno zbog uštede. Popise ću sastaviti i predati čelnicima kluba. Uopće nemam namjeru pregovarati s igračima jer to nije posao trenera - zaključuje Rukavina.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!