Sport / Nogomet

NK Osijek: Puno nepoznanica pred nastavak sezone

NK Osijek: Puno nepoznanica pred nastavak sezone

U petak, kasno navečer, ekspedicija osječkog nogometnog prvoligaša vratila se s desetodnevnih priprema u istarskom Novigradu, a razgovor s njim objavljen je na službenoj klupskoj stranici.

Kao što je poznato, bijelo-plavima je zbog vremenskih neprilika propala „generalka“ protiv Krke, što je poremetilo planove stručnom stožeru iako Tomislav Rukavina od toga ne stvara preveliki problem:

"Nedostajat će nam ta utakmica, ali imamo dovoljno vremena do gostovanja u Zadru da kroz treninge uvježbamo sve što želimo i odlučimo se za momčad koja će započeti drugi dio prvenstva, rekao nam je trener Osijeka."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, još ne možemo sa sigurnošću reći koja će jedanaestorica krenuti u vrlo bitan dvoboj sa Zadranima na početku nove polusezone. Postoje određene dvojbe jer se zaoštrila konkurencija na pojedinim pozicijama...

"Rekao sam i igračima na sastanku da mi imamo samo dva-tri sigurna igrača za najbolju postavu, tako da će svi imati prigodu nametnuti se svojim radom i igrama. A igrat će oni za koje procijenimo da su najbolji i mogu najviše pružiti u datom trenutku."

Što se tiče igrača koji su pristigli u osječke redove ili su se vratili s posudbe, Rukavina je rekao:

"Nepotrebno je pričati o Vojnoviću koji se odmah nametnuo kao lider, a vidi se da smo i u Čuljku dobili vrlo upotrebljivog, polivalentnog igrača. Laštro će, sigurno, biti pravi kada prođe ova uvodna faza prilagodbe na nove suigrače, a Lukić je također pokazao puno dobrih stvari i ozbiljno razmišljam o njemu."

Na probi je još uvijek i Edin Husić za kojega trener kaže da bi mogao pomoći Osijeku u nastavku sezone...

"Riječ je o iskusnom i kvalitetnom veznjaku s više od stotinu utakmica u HNL-u. Vidi se da je imao nešto dužu stanku i da trenutno nije u optimalnom stanju, ali je dobar igrač, nema dvojbe. Stoga ću Upravi predložiti da ga angažiramo barem do ljeta."

Ipak, ostaje činjenica da našem prvoligašu i dalje nedostaje izraziti centarfor, golgeter koji bi pridonio puno boljoj realizaciji:

"Nažalost, to nam ostaje najveća boljka. Pravu „špicu“ je teško dovesti u Gradski vrt u našim financijskim okvirima. Ostaje nam da igrači iz veznog reda preuzmu veću odgovornost, puno češće dolaze u suparnički šesnaesterac i daju svoj učinak u završnici napada. Nadam se da će tako i biti, zaključio je Rukavina." 

  


Izdvojeno

Reci što misliš!