Sport / Nogomet

Prijavite se za sudjelovanje u radu izvanredne skupštine NK Osijeka

Prijavite se za sudjelovanje u radu izvanredne skupštine NK Osijeka

Nogometni klub Osijek uspješno je priveo kraju predstečajnu nagodbu, a kao završni čin ostalo je održavanje Izvanredne skupštine kluba na kojoj bi se trebala potvrditi nova vlasnička struktura.

Poznato je kako je klub prije početka predstečajne nagodbe bio u teškoj financijskoj situaciji, a mač stečaja visio je dugo nad glavom. Sad je to srećom iza kluba, a vjerovnici koji su odlučili svoja potraživanja pretvoriti u vlasničku strukturu to će i učiniti  nakon 13. ožujka, odnosno nakon održavanja skupštine.

Tako će Gradska banka d.d. u stečaju s iznosom potraživanja od 34.611.300,00 kuna, zatim IPK Osijek d.d. u stečaju s 11.580.800,00 kuna te Đurđica i Dunja Novalić s potraživanjima od po 5.000.000,00 kuna ući u vlasničku strukturu. Temeljni kapital kluba povećati će se tako na nešto više od 118 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi oni mali dioničari koji žele sudjelovati u radu skupštine moraju se prijaviti za sudjelovanje. To mogu učiniti svakog dana u prostorijama kluba u vremenu od 10 do 12 sati gdje mogu i preuzeti finacijsko izvješće za 2013. godinu o kojem će također biti govora na skupštini.

Nakon upisa dionica od strane vjerovnika, vlasnička struktura biti će:

- Grad Osijek 46,6%
- Gradska banka d.d. u29,1%
- IPK Osijek d.d. u stečaju 9,74%
- Đurđica i Dunja Novalić 8,41%
- Vodovod Osijek d.o.o. 5,74%
- ostali.

Na skupštini će biti izabran i novi Nadzorni odbor kluba, a prema prijedlogu u njemu više neće biti Gorana Bendekovića i Ivana Jakobljevića dok će se u njemu nalaziti pravnik Perica Mitrović.

SiB.hr 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!