Sport / Nogomet

Junačka pobjeda Osijeka za rođendan Kohorte

Junačka pobjeda Osijeka za rođendan Kohorte

Velika tj. ogromna pobjeda Osijeka dogodila se danas u Gradskom vrtu, gdje je gostovao Zadar, i to pogotkom u posljednjim trenucima susret. Bijelo-plavi su vodili pogotkom Peroševića, izjednačio je Pešić, a pogodak vrijeda i više od tri boda, u posljednjim trenucima susreta postiže Neven Laštro.

Kao prema najavama, Osijek je krenuo otvoreno i bez kalkulacija, a takav pristup se isplatio već kod prve prave prigode. Nakon što zadarska obrana čisti jednu loptu iz kaznenog prostora, ona dolazi do Škorića, koji ubacuje, nalazi Perošević, a on s desetak metara glavom postiže pogodak. Samo dvije minute kasnije, prilika za povećanje vodstva. Aneff izbacuje Šoršu, ovaj ide prema golu i onda odigrava povratnu za Peroševića, a ovaj promašuje mrtvu prigodu, a u desetoj sjajno izlazi Škorić, ali još bolje brani Mladen Matković.

Prva prilika Zadra dogodila se u 16. minuti, ali Krstanović u dobroj situaciji loše prima. No, u 23. minuti Zadar izjednačuje. Pešić je povukao s preko 20 metara, a lopta pada na peterac i zbog "žabice" iznenađuje vratara Mikulića. Osijek je mogao brzo do novog vodstva, ali Matković je skinuo loptu Peroševiću s glave i onda je uslijedilo malo zatišje, sve do 44. minute. Zadar je "zabio" ekipu Osijeka u šesnaesterac, što je rezultiralo s nekoliko pokušaja ubačaja, sve dok lopta ne dolazi do Jerbića. Zadarski kapetan je tad otpucao volej s ruba kaznenog prostora, a fantastičnu paradu je izveo Zvonimir Mikulić. Tako se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U otvaranju drugog dijela, dva puta Čirjak testira Mikulića, no oba puta je vratar Osijeka siguran, a dodatno mu je samopouzdanja vjerojatno podigla intervencija s kraja prvog dijela. Nakon toga Osijek počinje pritiskati, a prvu priliku ima Vojnović u 55. minuti, no glavom je neprecizan. Najbolja šansa dogodila se u 63. minuti. Aneffu je odigrana lopta u prostor, Urugvajac izlazi sam pred Matkovića, ali vratar gostiju još jednom vrhunski brani.

U posljednjih dvadesetak minuta potpuni pritisak Osijeka, a prve prilike ne koriste Škorić i Perošević. Zadar je tako odigrao kontru, na povratnu loptu utrčava Banović, a njegov zicer Mikulić brani. Potpuni pritisak Osijeka dogodio se u 82. minuti, nakon što je zbog drugog žuta kartona, nakon prekršaja na Glavašu, isključen Terkeš. U sam finiš se tako ušlo s gostima u "bunker" formaciji te su uslijedi brojni centaršut, a onaj pravi se napokon dogodio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Matas je ubacio, a u šumi igrača se najbolje snalazi Neven Laštro i zabija za velika tri boda.

Osijek napunjen energijom pobjede i rođendanskog slavlja Kohorte u sljedećem kolu ide u goste Splitu gdje može rasterećeno tražiti bodove.

VIDEO:

FOTO:

 

Tekst: NK Osijek
Foto: M.Banić/SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!