Sport / Nogomet

GNK Dinamo - NK Osijek 3:0

GNK Dinamo - NK Osijek 3:0

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli parirati prvacima Hrvatske. Odigrali su korektnih prvih 45 minuta, da bi u drugom dijelu doživjeli potpuni par koji je rezultirao uvjerljivim porazom. Pavičić, Henriquez i Čorić pogodili su za konačnih 3:0.

Osijek je u susret s Dinamom ušao u zgusnutoj formaciji, koju je karakterizirala brza transformacija u napad i to je dobro izgledalo. No, prvu priliku imali su domaći u osmoj minuti. Nekoliko igrača odigralo je par kratkih pasova i u šansu izbacilo Soudania, ali Alžirac nije bio precizan. Dvije minute kasnije prvi put prijeti Osijek. Mile Škorić je povukao loptu, odigrao lijevo za Glavaša, koji je izbacio svog čuvara, ali s ruba kaznenog prostora šutirao preko gola. Tri minute kasnije Osijek je bio izuzetno blizu vodstvu. Prvo je Perošević probio lijevu stranu, pokušao iznenaditi Eduarda, koji odbija, do lopte dolazi Glavaš, eksplozivno prolazi kroz kazneni prostor, ali njegov udarac s peterca fantastičnim refleksom skida Eduardo.

Nije se Osijek zatvarao, i dalje su igrali agresivno, no u 20. minuti su primili pogodak. Nakon kombinacije po strani, na 20-ak metara od gola se našao Pavičić, obrana nije reagirala izlaženjem na njega, a mladi nogometaš to koristi te šutira i čisti paučinu Mikulićevog gola za vodstvo svoje momčadi. Peti je to Pavičićev gol NK Osijeku ove sezone, gotovo je nevjerojatno kako mu bijelo-plavi "leže".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga se igra malo primirila, a do odmora vrijedi navesti samo pokušaj Pjace, koji je Lukićev zaustavio klizećim startom, kao i pokušaje Peroševića i Glavaša, koji nisu stvorili ozbiljniji opasnost. Gosti su u prvom dijelu imali više udaraca u okvir gola, ali onaj jedini Dinamov je pogodio mrežu te se na odmor otišli s 1:0 za vodeću momčad prvenstva.

Dvije zamjene su napravljene na odmoru, sa svake strane po jedna, a u igru su ušli Peev i Henriquez. I upravo potonjem je samo tri minute trebalo za pogodak. Pjaca je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu, a Meksikanac je iskoristio nesporazum Mikulića i Laštre te s tri metra pogodio mrežu za 2:0. Taj rani pogodak kao da je moralno razbio goste, koji u drugom dijelu više nisu bili ona momčad iz prvih 45 minuta. Domaći su također primirili igru te se posvetili čuvanju lopte, a kao dokaz za to bila je i zamjena, gdje je Mamić iz igre izvukao jedinog pravog stopera Sigalia, a uveo Machada.

Ipak, u posljednjih 20 minute Dinamo je odlučio krenuti po još jedan pogodak te prvi prijeti Pjaca iz daljine, ali neprecizno. Isti igrač je fantastičnu prigodu imao u 75. minuti. Izašao je sam pred Mikulića, ali onda loptu poslao pored gola. No, ono što nije iskoristio on, iskoristio je drugi mladi Dinamov nogometaš, Ante Čorić. Iskoristio je sjajan pas Henriqueza, izbjegao zaleđe te postigao pogodak za 3:0. Napad kasnije bijelo-plavi umalo dolaze do počasnog pogotka, ali blokirani udarac Peeva otišao je pokraj gola.

Do kraja susreta Soudani je još promašio stopostotnu prigodu za četvrti pogodak, a za Osijek je glavom zaprijetio Peev, no slabo i neprecizno. Tako je Osijek odradio ovo gostovanje te se posvećuju susretima u posljednjih pet kola, gdje su posebno bitna tri domaća, protiv Zagreba, Istre i Slaven Belupa.

Izvor: nk-osijek.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!