Sport / Nogomet

Škorićev gol dovoljan za tešku, ali vrijednu pobjedu protiv Zagreba

Škorićev gol dovoljan za tešku, ali vrijednu pobjedu protiv Zagreba

Strašno važnim pogotkom Mile Škorića, Osijek je došao do pobjede protiv Zagreba, a puno vrijedniji od dojma na terenu su uistinu velika tri boda, koja bi trebala osigurati mirnije gostovanje u Splitu kod Hajduka.

U jednoj teškoj, žargonom "rudarskoj" utakmici Osijeka i Zagreba, tri su boda ipak ostala u Gradskom vrtu. No, unatoč slabijoj igri oba sastava, moglo je u mrežama završiti i više od tog jednog pogotka, koji je Osijeku donio kratkotrajni mir u svlačionici te lakši pristup treningu za posljednja četiri kola.
Prvi su zaprijetili gosti. Bilo je u petoj minuti, kad je iz drugog plana ušao Štiglec, no njegov udarac nije ugrozio Mikulića. Osijek je pritiskao, igrali su presing, gdje su čak sedam igrača znali biti na Zagrebovoj polovici u trenutku kad su gosti imali posjed, ali zapravo su poveli iz prvog ozbiljnijeg udarca. Igrala se 17. minuta, kad je Matas prošao dva igrača, izbacio Peroševića koji odlazi po desnoj strani, i onda odigrava povratnu desnom nogom na desetak metara, gdje se nalazio Mile Škorić. Veznjak Osijeka je šutirao iz prve, Livaković je bio na toj lopti, no ona je ipak "odšetala" u mrežu za 1:0.

Nakon toga se igra malo primirila. Zagreb je susret započeo bez klasičnog napadača u sastavu i to se posebno vidjelo u ovim trenucima, kad je Osijek imao vodstvo i kontrolirao igru. A to se vodstvo moglo povećati u 30. minuti. Aneff je primio loptu u kaznenom prostoru, onda nesebično odigrao utrčalom Peroševiću, koji puca u donji lijevi kut Zagreba, no lopta prolazi tik uz vratnicu. Četiri minute kasnije Aneff je pokušao sam, šutirao iz okreta, ali nedovoljno opasno za savladati Livakovića. Do kraja prvog dijela tako više nije bilo pravih prigoda i na odmor se otišlo uz vodstvo Osijeka.

Zagreb u drugi dio odmah ulazi s dva napadača, Medićem i Bobanom, a upravo potonji je zaprijetio u 51. minuti, no nije iskoristio kiks Mikulića. Najveća prigoda za povećanje vodstva došla je u 56. minuti, kad je požrtvovni Laštro dobio dva zračna duela i tako u čistu prigodu izbacio Aneffa, koji je krenuo sam prema golu, ali i malo zastao te na kraju preslabo šutirao s ruba kaznenog prostora. Tri minute kasnije iskosa prijeti Boban, no lopta odlazi kraj vrata.
Nova prava prigoda Osijeka u 61. minuti. Barišić ubacuje s lijeve strane, a u gužvi najbolje skače Mešanović, no udarac ide točno u Livakovića. Najbolju priliku Zagreb ima u 73. minuti. Jurendić je probio desnu stranu, ubacio prizemno za Krovinovića, a on iz preslike akcije za gol Osijeka šutira u Mikulića. Do kraja susreta su još pokušali po jednom Medić i Boban, ali bez uspjeha te Osijeku pripadaju tri boda, unatoč malo skromnijoj, no ipak beskrajno borbenoj partiji.

Ovo je četvrto gostovanje Zagreba u Gradskom vrtu u nizu da završava pobjedom Osijeka 1:0, no ovo je sigurno i najvažnija pobjeda od navedenih. Osijek iduće kolo gostuje kod Splita u Hajduku, a ova tri boda bi ipak trebala osigurati malo mirniji pristup tom susretu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: NK Osijek
Foto: SiB.hr   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!