Sport / Nogomet

Grad pomaže NK Osijeku

Grad pomaže NK Osijeku

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka odlučeno je da će se pomoći NK Osijeku kako klub ne bi došao u postupak likvidacije, odnosno prestao postojati. Za to mu je potrebno 2 i pol milijuna kuna kojima mora podmiriti obveze prema igračima, zaposlenicima i dobavljačima.

Izvješće o stanju u klubu na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podnio je privremeni predsjednik uprave kluba Miroslav Kos, koji tu dužnost obnaša u posljednjih mjesec dana otkako je Slobodan Tolj podnio ostavku. Mnogi vijećnici izvješće smatraju nepotpunim i preopćenitim, te će se morati od strane uprave kluba podnijeti detaljnije izvješće.

Ono što je bilo jasno iz izvješća i zbog čega se raspravljalo o NK Osijeku na današnjoj sjednici je kako je klubu potrebno 2 i pol milijuna kuna za nastavak poslovanja. Podsjetimo kako je klub prošao predstečajnu nagodbu kojom je podmireno 100 milijuna kuna duga, a preostalih 18 milijuna će se otplaćivati  pet godina uz dvije godine početka. Budući da je klub iskoristio prigodu da probleme pokuša riješiti kroz predstečajnu nagodnu, u slučaju novih nepodmirenih obveza NK Osijek ne bi otišao u stečaj, nego u likvidaciju. Točnije, prestao bi postojati kao takav, a novi klub koji bi se eventualno osnovao, morao bi krenuti od nule u svemu, pa i od ranga natjecanja. Kako se to ne bi dogodilo klubu je danas s 31 glasom za i samo jednim protiv Gradsko vijeće odlučilo još jednom pomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije donošenja odluke Karlo Šatvar (član HDSSB-a, te kao bivši predsjednik Kohorte i mali dioničar NK Osijeka) se upitao zašto utjecajni Osječani, koji to mogu, ne pomognu klubu, misleći pri tom na Ivana Vrdoljaka i Davora Šukera. Upitao se i zašto HEP i Croatia osiguranje kao državna tvrtke financiraju Hajduk, a ne NK Osijek, te zašto Davor Šuker ne pomogne klubu.

U detaljnijem financijskom izvješću, i planu financiranja za predstojeće godine, klub će morati prikazati stabilnost daljnjeg poslovanja jer, kako se moglo čuti, ovo je posljednji put da Grad spašava nogometni klub. Iako je klub baština, gradonačelnik Vrkić dodao je kako je vrlo teško spašavati nogomet, a u isto vrijeme uzimati naknade za bebe ili iz nekih drugih područja koje Osijek financira.

Izvor: Radio Osijek

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!