Sport / Nogomet

Uvjerljv poraz Osječana na posljednjem gostovanju sezone

Uvjerljv poraz Osječana na posljednjem gostovanju sezone

Nogometaši Osijek nisu odigrali onako kako se od njih očekivalo i nisu došli do boda koji bi im osigurao minimalno deveto mjesto na kraju prvenstva. Rijeka je slavila rezultatom 3:0, a ovako će se sve odlučiti u posljednjem kolu, kad u Gradskom vrtu gostuje Slaven Belupo.

Jučerašnji poraz Zadra u Koprivnici, kao i pobjeda Sesveta nad Goricom, kojom je postalo gotovo sigurno da će devetoplasirani klub prve lige u dodatne kvalifikacije, nisu bile dovoljna motivacija nogometašima Osijeka da bi došli do boda na gostovanju kod Rijeke. Bijelo-plavi su odigrali možda i najslabiju utakmicu ovo proljeće te su završili poraženi rezultatom 3:0.

Utakmicu su otvorili Tomasov s jedne i Perošević s druge strane, no njihovi pokušaji nisu bili opasni, a u prvih deset minuta još vrijedi spomenuti dva pokušaja Balaja, no nije bilo dovoljno konkretnosti. No, zato je bilo u 18. minuti. Tomečak je probio desnu stranu, vratio do Sharbinija, čiji udarac blokira Bralić, odbija se od Balaja, pa još jednom od Bralića nazad do Balaja, koji je tad uspijeva pospremiti u mrežu za 1:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaći su nastavili prijetiti te je samo par minuta kasnije Balaj ponovno bio blizu, a opasno je u 28. minuti zaprijetio i Tomasov. Drugi pogodak došao je u 31. minuti. Lopta je u kaznenom prostoru došla do Tomečaka, on je ne prima dobro, no Bralić neoprezno uklizuje te ruši desnog bočnog igrača Rijeke, a s bijelo točke precizan je bio Sharbini, iako se u trenutku udarca okliznuo. Do odmora je Osijek jednom probio desnu stranu, ali Glavaš nije dobro reagirao na povratnu loptu te se na odmor otišlo s 2:0.

U drugi dio je Osijek ušao bez Vojnovića, kojeg je zamijenio Špehar, i bilo je jasno kako Šušak svog najboljeg igrača namjerava čuvati za posljednje kolo. Balaj je nastavio biti najveća opasnost, a ponovno je zaprijetio nakon samo četiri minute drugog dijela. Lako se oslobodio Bralića, no nije bio precizan nakon toga. Posljednju nadu gostiju ugasio je danas vrlo slabi Bralić, kad je u 60. minuti kod centra oštro startao na Jugovića te zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Rijeci je za treći pogodak trebalo samo šest minuta s igračem više. Sve je odradio Jugović, odigrao loptu u prostor, gdje je obrana loše reagirala, a na kraju lopta dolazi do Tomasova, koji pogađa praznu mrežu, loše istrčalog Mikulića. Do kraja susreta su ozbiljnije pokušali Tomasov s jedne i Laštro s druge strane, a u 89. minuti greda je Osječane spasila pogotka, nakon što je prekrasno šutirao Balaj. Ipak, pogodaka više nije bilo i susret je završen rezultatom 3:0.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Kronologija utakmice[/span]

Bila je to vrlo loša partija Osijeka i morat će se jako dobro psihički i fizički pripremitia za susret posljednje kola protiv Slaven Belupa. Bod u tom susretu osigurava dodatne kvalifikacije, dok bi pobjeda, ovisno o ostalim susretima, moglo donijeti i osmo mjesto, koje bi značilo siguran ostanak u društvu najboljim momčadi hrvatskog nogometa.

Tekst: nk-osijek.hr
Foto: M.Ružić

 


Izdvojeno

Reci što misliš!