Sport / Nogomet

Mlada momčad NK Osijek pozvana na turnir u Sjevernu Koreju, ali neće otići

Mlada momčad NK Osijek pozvana na turnir u Sjevernu Koreju, ali neće otići

Odavno se u narodu kaže kako se dobar glas – daleko čuje. Potvrda da je uistinu tako stigla je ovih dana i u Gradski vrt i to iz daleke i po mnogo čemu specifične Sjeverne Koreje.

Naime, mladu momčad osječkog nogometnog prvoligaša, generaciju starijih pionira 15-godišnjaka, Koreanci, i to oni koji žive u jednoj od najzatvorenijih zemalja svijeta, pozvali su u goste na zanimljiv turnir. Posebno je vrijedno spomena da je Osijek jedina europska momčad koja je primila poziv za ovo natjecanje, što dakako godi svima u Školi nogometa bijelo-plavih!

Igrat će se u Pyeongyangu, u sportskom kompleksu velikog državnog vođe Kim Il Seonga i to od 19. do 26. kolovoza. Pozive je dobilo osam klubova iz šest zemalja: Brazila, Kine, Uzbekistana, Hrvatske te Sjeverne i Južne Koreje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, teško je očekivati da će se Osječani odazvati ovome pozivu zbog kratkog vremena glede same organizacije dalekog i zahtjevnog putovanja, ali je vijest svakako zanimljiva i vrijedi je podijeliti s ljubiteljima nogometa, ne samo u gradu na Dravi.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!