Sport / Nogomet

Osijek – Istra: Nikad lako, često i uz puno drame

Osijek – Istra: Nikad lako, često i uz puno drame

U neizvjesnim trenucima za budućnost NK Osijeka, u prvenstvu će se dogoditi izuzetno bitna utakmica protiv NK Istre, kluba koji je od samog početka sezone definiran kao možda i glavni konkurent za plasman. Povijest govori kako protiv Puljana utakmice nikad nisu bile lake.

Kroz prvenstvenu povijest, Osijek i Istra su odigrali 41 službeni susret, uz 19 pobjeda Osijeka, 10 pobjeda Istre i 12 susreta bez pobjednika. Tu su uračunati susreti protiv trenutnog kluba, Istra 1961, kao i NK Istre, koja pravno nije prethodnik ovog kluba, no sportski apsolutno je. Što se tiče susreta na Gradskom vrtu, Osijek je slavio 13 puta, Istra pet puta, a bez pobjednika se odigralo tri puta.

Ipak, posljednjih godina Istra je izuzetno nepoželjan gost u Gradskom vrtu, a proljetna pobjeda 1:0 je prekinula niz od pet susreta bez pobjede nad gostima iz Pule. Upravo glavni razlog tih uspjeha Istre mogao bi biti trener Igor Pamić, koji je i danas na klupi, a koji kao da ima rješenje za igru na stadionu gdje je, prema vlastitim riječima, odigrao najbolju sezonu svoje igračke karijere.

Ipak, ovo je jedan novi Osijek, trenera Dražena Beseka, a zbog njegovog duljeg odsustva, niti on s Pamićem nije imao previše trenerskih sučeljavanja, pa bi ovaj duel trebao biti dodatno zanimljiviji. Trebalo bi to biti pravo nadmudrivanje dva taktičara, koji upravo malim finesama znaju protivniku stvoriti probleme, koji nerijetko dovedu i do bodova za njihovu momčad.

Bijelo-plavi mogu biti sretni što žuto-zeleni dres više ne nose dva igrača čijim su pogocima bodovi odnošeni iz Osijeka, Goran Roce i Dejan Radonjić. Štoviše, kao i svake sezone Istra dolazi s velikim brojem novih igrača, no svake sezone do sad je Pamić upravo od takvih znao stvoriti respektabilnu momčad. Zato će, s druge strane, Tomislavu Šorši ovo biti već deveti domaći susret protiv Istre, a Zvonimiru Mikuliću sedmi. Najiskusniji igrač Istre bi trebao biti njihov dugogodišnji član, Jure Obšivač.

Vrijedi se prisjetiti i nekih susreta. U crnom sjećanju navijača Osijeka sigurno je 0:4 poraz iz 2013. godine, koji bi trebao služiti kao veliko upozorenje. Bilo je tu i dramatičnih pobjeda Osijeka, kad su bodove u završnicama susreta donosili Almir Turković, Josip Barišić ili Karlo Primorac, a u posljednjih 15 godina, Osijek je samo jednom slavio s više od jednog pogotka razlike.

Istra je čvrsta, Istra je neugodna, ali unatoč svemu, objektivni dojam kaže kako je Istra igrački slabija momčad od bijelo-plavih.

Glavni sudac ovog susreta je Željko Frković iz Gospića, 32-godišnji sudac kojem će ovo biti tek 12. utakmica u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Osijeku je sudio tek jednom, 2011. godine protiv Lučkog (2:2) u Gradskom vrtu, a Istri čak četiri puta, tako da je gotovo pola svog prvoligaškog staža pravdu dijelio upravo njima. Posljednji put je to bilo prošle godine, u porazu od od Zagreba, ali sudio im je i sezonu ranije, u pobjedi 0:1 na Poljudu protiv Hajduka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]Nabavite ulaznice ranije

Iz NK Osijeka javljaju kako se ulaznice za ovaj susret mogu nabaviti u pretprodaji i to na prodajnim mjestima Tisak media u Portanovi ili na blagajni stadiona od 16 sati. Zbog brojača ulaznica koji su uvedeni od ove sezone, preporuka je da svoje ulaznice kupite ranije i tako izbjegnete gužvu.[/blockquote]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!