Sport / Nogomet

Lukić u 96. minuti spasio bod protiv Istre

Lukić u 96. minuti spasio bod protiv Istre

Nogometaši Osijeka odigrali su danas najlošiju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone, izuzmemo li prvih pola sata protiv Splita, ali su zahvaljujući Lukićevom pogotku u 96. minuti sretno i spretno došli do boda protiv čvrste Istre.

Pamić je još jednom postavio čvrsti obrambeni bedem ispred svojih vrata, a Osijek se mučio tijekom cijele utakmice ne bi li ga probio. Tako je prvi dio susreta protekao bez prigoda na obje strane, a drugi je donio podosta uzbuđenja na obje strane.

Prvo je u 53. minuti Antonio Repić doveo goste u vodstvo i to nakon nedovoljno odlučne reakcije vratara Žitnjaka koji je zamijenio ozlijeđenog Mikulića. Njegovo istrčavanje na šest metara nije bilo kvalitetno da spriječi pogodak, ali je u naletu nokautirao strijelca gola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

embed>

Osijek se nakon toga trgnuo, a izjednačenje je došlo nako što je debitant Šarić dao odličnu loptu u prostor za povratnika Peroševića koji je efektno zabija za 1:1.

I kada se činilo da će do kraja Osijek doći do pobjede, ili mirno sačuvati bod, u 86. minuti novi šok. Probili su Puljani po lijevoj strani obrane domaćih, gurnuli loptu za neometanog Nikolića koji lako svladava Žitnjaka. Samo koju minutu kasnije, mogla je Istra zapečatiti sudbinu Osijeka, ali ovoga puta Žitnjaka pravovremeno istrčava i doslovno otima loptu iz nogu napadača žuto-zelenih.

Zbog odugovlačenja igre od strane gostiju, te prekida uslijed bakljade Kohorte, sudac produžuje utakmicu šest minuta, a upravo u posljednjoj minuti nadoknade, Lukić nakon ubačaja Čuljka uspjeva zakucati loptu za konačnih 2:2.

Osijek je doslovno isčupao bod i tako zadržao sredinu ljestvice, no morati će još puno raditi ne žele li se naći u istoj situaciji kao protekle dvije sezone. Slijedeće kolo nosi gostovanje u Koprivnici protiv momčadi koja je na domaćem terenu u proteklim sezonama prava enigma za bijelo-plave. Nadajmo se kako se ta tradicija napokon može prekinuti.

[blockquote]Nijemci na utakmici, Kohorta bez reakcije

Punude pivovare i njemačkih investitora za kupnju dionica Gradske banke i stjecanje 29% vlasništva kluba uzburkale su strasti među navijačima Osijeka. Na tribinama su se pojavili predstavnici Nijemaca, a vodstva pivovare nije bilo iako se njihov dolazak zasigurno očekivao.

Kao uvertiru u utakmicu, Nijemci su se sastali s gradonačelnikom Vrkićem i izrazili žaljenje jer njihova ponuda nije bila viša od one pivovarine. Ipak, čini se kako njihove namjere za ulazak u klub još uvijek postoje. Grad će zasigurno ponuditi svoje dionice na prodaju, a onaj koji uspije kupiti iste biti će u premoćnom položaju kada je odlučivanje o sudbini kluba u pitanju.

Navijači Osijeka za sada su bez reakcije na sva ova događanja pa tako danas nismo mogli čuti što oni misle o svemu. Osim standardnog navijačkog repertoara, reakcija bilo kakve vrste potpuno je izostala...[/blockquote]

Tekst i foto: SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!