Sport / Nogomet

Hajduk – Osijek: Na Poljudu se traže jedino ''muda''

Hajduk – Osijek: Na Poljudu se traže jedino ''muda''

Kao da nije bilo dosta loših tradicija u posljednja dva susreta, nogometaši Osijeka odlaze na gostovanje gdje su slavili tek jednom u posljednjih 25 godina, kako se igra hrvatska nogometna liga. No, ovog puta se primarno niti ne traži rezultat. U Splitu navijači žele, prije svega, vidjeti „muda“. Traži se momčad koja će se postaviti kao da je s druge strane momčad protiv koje su bijelo-plavi favoriti.

Uostalom, to se jedino i može tražiti, nakon izuzetno slabih nastupa u posljednja dva susreta. Sad slijede gostovanja na Poljudu te Rujevici kod Rijeke, a to su protivnici kod kojih se nije često uzimao plijen niti kad je momčad bolje izgledala. Zato se od njih traži jedno. Mentalno se postaviti kao da je s druge strane Inter ili Zagreb, dvije ekipe koje dolaze na Gradski vrt nakon ova dva susreta, dvije ekipe protiv kojih će šest bodova biti više od imperativa.

Jer, u ovom susretu se igračima Osijeka neće zamjeriti poraz, kao sam poraz. Zamjeriti će se ukoliko on dođe igrom kao u posljednja dva susreta. Ukoliko se napadne i zaigra na sve ili ništa, ukoliko se pokaže želja da se ostavi srce na terenu za ovaj klub, tad je moguće svašta, pa čak i neko iznenađenje. Ukoliko se zaigra kukavički, pa i osvoji npr. bod, to neće biti ono što oni koji prate NK Osijek žele. Jer takva igra neće pomoći u susretima gdje se mora igrati na pobjedu. A takvih će do zimske stanke biti podosta veliki broj.

Nije sad bitan statistički podatak o 28 pobjeda Hajduka, šest podjela bodova i samo jedne pobjede Osijeka u 35 susreta na Poljudu. Nije važno niti to da posljednja četiri susreta Osijek na Poljudu igra dobro, ali uvijek nešto nedostaje. Ma naprosto nije važna niti činjenica da bi Hajduk mogao igrati s rezervnim igračima i s mislima par dana unaprijed. NK Osijek mora gledati samo sebe, ne tko je protivnik. Jer, realno gledajući, i od Hajduka je većinom ostalo samo ime. Nema sumnje kako je to velik klub te da to utječe i na njihove i protivničke igrače. Ma, zamislite ih u žutim dresovima Intera ili crvenim Zagreba, nećete vidjeti preveliku razliku.

Osječki kapetan Tomislav Šorša će po sedmi put nastupiti na Poljudu, a bio je sudionik i te jedino pobjede. Krajem travnja 2008. godine, Osijek je slavio s dva gola Karla Primorca. I zanimljivo, od tog susreta niti jednom u Splitu nisu bili „razbijeni“. Dva puta po bod, dva poraza od dva gola razlike te pet minimalnih poraza. Također, u sedam od tih devet susreta, nogometaši Osijeka su postizali barem jedan pogodak. Neka time nastave i danas, a neka napokon i obrani proradi.

Na treneru Beseku je da na teren pošalje hrabru, i odlučnu momčad, momčad koja se neće uplašiti, jer se uplašiti nemaju čega. Hajduk je ove sezone na svom terenu odigrao 0:0 protiv Splita i 2:2 protiv Slaven Belupa. Pa neće valjda i njima NK Osijek biti karta za izlazak iz krize. Momci, dajte odigrajte kao lavovi i razveselite te svoje navijače, koji vam i dalje vjerno prate. Jer ako ostanete bez njih, sve će drugo izgubiti smisao.

Tekst: Mario Katušić

       

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!