Sport / Nogomet

Inicijativa za spas osječkog prvoligaša

Inicijativa za spas osječkog prvoligaša

NK Osijek sada je i službeno u nekakvom prijelaznom razdoblju. Klupski Izvršni odbor potvrdio je ostavke predsjednika Roberta Špehara i direktora Gordana Matkovića i tako otvorio ulazna vrata novoj ekipi koju čeka vrlo delikatan posao sanacije i ozdravljenja kluba.

- Ništa se spektakularno nije dogodilo na sjednici Izvršnog odbora. Prihvaćene su moja i ostavka direktora Gordana Matkovića, a za v.d. direktoricu u ovom prijelaznom razdoblju dok se ne formiraju nove rukovodeće strukture kluba imenovana je Valentina Koprivnjak. Željeli smo da se nova Skupština organizira što prije kako klub ne bi imao zastoje u radu, ali u konzultacijama s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i predsjednikom ŽNS-a Antom Vučemilovićem-Šimunovićem od nas je zatraženo da ne određujemo točan datum Skupštine. Taj posao sada ima gospođica Koprivnjak. Tim je činom moj 15-mjesečni mandat na čelu kluba zaključen, rekao nam je Robert Špehar, sad već bivši predsjednik NK Osijek.

Posljednjih tjedana mnogo se špekuliralo postoji li uopće u ovom gradu snaga koja se spremna upustiti u sanaciju NK Osijek. Mnogi su pogledavali prema gradonačelniku Krešimiru Bubalu, ali on je ostao čvrstog i odlučnog stava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad klubu neće okrenuti leđa, ali ja se neću baviti slaganjem novog čelništva. Mogu samo poručiti da će NK Osijek u budućnosti morati živjeti u okvirima svojih mogućnosti, jasan je prvi čovjek grada.

E, tko je onda “nesretnik” koji ima mandat slaganja novog klupskog čelništva. Tog nimalo ugodnog zadatka prihvatio se Ante Vučemilović-Šimunović, predsjednik Županijskog i nogometnog središta Osijek, član IO HNS-a s titulom direktora za unutrašnji razvoj.

- Jasno je da u NK Osijek potrebno resktruktuiranje cijelog sustava. Moja je želja da udružimo sve raspoložive resurse umne, financijske i ine kako bi smo spasili Klub. Nakon što saslušamo sve prijedloge morat ćemo načiniti jasan i održiv program ozdravljenja NK Osijek. To je od nas zatražio i sam gradonačelnik. Ovaj put doista ne smijemo pronaći nekakvo polovno rješenje već ono mora imati jasnu trasu kojom će NK Osijek krenuti put izlaska iz krize. Akcija koju smo pokrenuli zahvaća sve sfere života u našem gradu i vjerujem da će reakcije biti pozitivne, kaže Ante Vučemilović-Šimunović.

Nakon dužeg vremena to su prve vedrije vijesti kada je u pitanju budućnost osječkog prvoligaša. Stečaj, bar zasad, nije spomenut. Očito da Vučemilović-Šimunović ima još neke jake adute u rukavu.

- Ima naznaka da rješenja postoje. Osobno sam umjereni optimist da će se sve rasplesti u interesu NK Osijek. Međutim, dok taj “akcijski plan” ne zaživi obveza nam je osigurati normalno funkcioniranje kluba. Zatim, trebamo od povjerenstva za profesionalni nogomet zatražiti odgodu postupka preoblikovanja, a moramo razmišljati i o tome kako ćemo dobiti licencu za Europu. Moramo djelovati brzo i precizno jer nam rokovi ne pružaju komociju, zaključuje Vučemilović-Šimunović.

Podsjećamo, pred novim čelništvom će se naći oko devet milijuna kuna duga u tekućem poslovanju, 12 igrača kojima istječu ugovori na ljeto, organizacija priprema za proljetni dio sezone i još mnogo otvorenih i važnih pitanja za klupsku budućnost. A, vremena je prokleto malo...

[blockquote]SKUPŠTINA POLOVINOM SIJEČNJA
Razgovori i slaganje kadrovske križaljke za novo klupsko čelništvo potrajat će još približno mjesec dana.
- Izvanredu skupštinu planiramo organizirati između 15. i 20. siječnja 2012. godine. Treba nam malo vremena da sve posložimo na pravi način jer ovaj put nemamo mjesta i prava na brzopletost, kaže Ante Vučemilović-Šimunović.
Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijek:
- Grad klubu neće okrenuti leđa, ali će NK Osijek u budućnosti morati živjeti u okvirima svojih mogućnosti.
Robert Špehar, bivši predsjednik NK Osijek:
- Nakon konzultacija s gradonačelnikom Bubalom i predsjednikom ŽNS-a Antom Vučemilovićem-Šimunovićem odustali smo od točnog određivanja datuma Skupštine.
Ante Vučemilović- Šimunović, član IO HNS-a i predsjednik ŽNS-a:
- Ima naznaka da rješenja postoje. Osobno sam umjereni optimist da će se sve rasplesti u interesu NK Osijek. Međutim, dok taj “akcijski plan” ne zaživi obveza nam je osigurati normalno funkcioniranje kluba.
Skupština ŽNS-a osječko- baranjskog
SUZA - Baranjsko mjesto Suza bit će mjesto današnje (četvrtak) redovite sjednice Skupštine Osječko-baranjskog nogometnog saveza. Početak je skupa predviđen u 11 sati prije kojeg će zasjedati Izvršni odbor i donijeti neke odluke koje će izvijesno promijeniti uobičajeno slavljeničko ozračje! (D.L.)[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!