Sport / Nogomet

Osijek dobiva novi stadion - predstavljeno idejno rješenje

Osijek dobiva novi stadion - predstavljeno idejno rješenje

Osijek bi u sljedećih nekoliko godina trebao dobiti obnovljeni stadion Gradski vrt koji je zamišljen kao nacionalni kamp mladih nogometnih reprezentacija.

Rečeno je to danas na predstavljanju ovog ambicioznog projekta. 75% sredstava osiguralo bi se iz strukturnih fondova Europske unije, dio sredstava osigurali bi UEFA i HNS, dok bi najmanji teret pao na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Arhitekt Predrag Rechner predstavio je projekt obnove Gradskog vrta u sklopu kojega bi se rušila velika zapadna tribina, te izmještala atletska staza tako da bi stadion bio ukopan nekoliko metara u dubinu kako bi se tribine spustile do samog igrališta.
Atletska staza izmjestila bi se na pomoćni teren tzv. Speedway na kojem će se sagraditi mali atletski stadion kapaciteta 2000 mjesta. Na tom stadionu bijelo-plavi bi odigravali svoje utakmice dok se ne završi Gradski vrt.

Također u sklopu stadiona bio bi sagrađen i mali hotel u kojemu bi noćile nacionalne selekcije i njihovi protivnici, a procjena je da bi se godišnje odigralo desetak utakmica mlađih selekcija.

Po sličnom modelu sagrađen je stadion u Mariboru koji je grad prijetelj s Osijekom, pa su Osječani već razmjenili iskustva sa Slovencima kako bi što bolje pripremili projekt.

[span class=camera]GALERIJA: Pogledajte kako bi trebao izgledati novi Gradski vrt[/span]

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!