Sport / Nogomet

Vrbanović: 'Ako Osijek ili Split urede stadion, mogu konkurirati za domaćinstvo Belgiji'

Vrbanović: 'Ako Osijek ili Split urede stadion, mogu konkurirati za domaćinstvo Belgiji'

Iznenađenje izbornika Igora Štimca, te salve nezadovoljnih kritika sa istoka i juga vezano uz izbor domaćina kvalifikacijske utakmice protiv Škotske komentirao je danas Damir Vrbanović.

Između Splita i Osijeka izbor je pao na Zagreb koji prema riječima čelnika HNS-a jedini ima sve sigurnosne standarde kao što su brojači karata i nadzorne kamere. Ne bi li umirio navijače i ostale, Vrbanović je ponudio domaćinstvo protiv Belgije rekavši:

- Ako u međuvremenu Split, Osijek ili neki treći grad urede stadion, mogu kandidirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, gotovo sigurno je kako Osijek to neće učiniti jer bi to bio golem teret za osiromašenu blagajnu kluba koji jedva spaja kraj s krajem. Tko zna, možda bi klub i imao ta sredstva kada bi HNS odvojio dio sredstava, koje svake godine zaradi od sponzora, TV prava ili plasmana na neko natjecanje, za uređenje infrastruktura na stadionima. 

Zanimljiva ostaje i još jedna informacija. Reprezentacija BiH svoje utakmice već niz godina igra na stadionu u Zenici, koji također kao ni Gradski vrt i Poljud nemaju brojače ulaznica ni video nadzor, ali sudeći prema inspekciji FIFE i UEFE zadovoljava sve standarde. Ili možda reprezetacija BiH nikada nije igrala visoko rizičnu utakmicu...

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!