Sport / Nogomet

NK Osijek podmirio sve dugove i izbjegao Uefine sankcije

NK Osijek podmirio sve dugove i izbjegao Uefine sankcije

Izgon iz Europe na tri godine koji je prijetio Osijeku, ako ne podmiri sva dugovanja, izbjegnut je.  Čelnici osječkog prvoligaša izravanali su svoje račune za prošlu godinu i prije roka koji im je UEFA zadala (31. ožujka).

- UEFA odluku o našem pomilovanju tek treba donijeti, a očekujemo da će se to dogoditi početkom sljedećeg mjeseca. Mi smo učinili sve što se od nas tražilo kako bismo izbjegli kažnjavanje. Podmirili smo sva dugovanja za prošlu godinu i zato sam uvjerena u pozitivno rješenje našeg slučaja kada UEFA provjeri dokumentaciju koju ćemo joj dostaviti do zadanog roka. Tako će nam, ako to izborimo na terenu, biti dopušteno igranje u europskim natjecanjima. Istina, zbog kazne smo nepovratno izgubili 105.000 eura koje smo zaradili igranjem u pretkolima Europske lige, ali ostalo nam je 95.000 eura, što je malo više negoli su iznosili troškovi nastupanja u tim pretkolima. Na kraju smo ipak zaradili, ali ne onoliko koliko smo planirali i željeli - kaže za Glas Slavonije Valentina Koprivnjak, direktorica NK Osijek.

Financijska slika u Gradskom vrtu napokon više nije tako crna. Klub se po tom pitanju konsolidirao, a od sutra će početi svoj novi život kao Športsko dioničko društvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!