Sport / Nogomet

Čak šest minuta nadoknade za bod Hajduka

Čak šest minuta nadoknade za bod Hajduka

Osijek je otvorio vrata Gradskog vrta, a pozivu se odazvalo oko sedam tisuća ljudi i nakon dugo vremena osjetila se atmosfera derbija.

Kao uvertira u utakmicu od aktivnog igranja oprostio se Ivo Smoje uz ovacije tribina. Čelnici NK Osijeka uručili su mu prigodne poklone, a Ivo je sa sinom i uz emocije pozdravio publiku.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano vrlo dobroj igri, a Osijek je u uvodu zaprijetio preko Vitaića no bez prave opasnosti. Hajduk je bio nešto konkretniji, ali na golu je ponovo sjajan bio Mikulić. Vrijedi istaknuti i Matasa i Bralića koji su odigrali vrlo borbenu utakmicu danas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugo poluvrijeme znatno ofenzivnije krenule su obje ekipe, a u jeku napada Hajduka kada su pogodili i vratnicu, Maras vuče kontru, dodaje za natrčalog Pavića koji zabija za 1:0 i veliko slavlje istočne tribine. Mijenja tada Rukavina i u igru uvodi mladog Lulića i iskusnog Cesareca. Smirili su oni igru, a Hajduk je bio nemoćan pred vrlo dobrom obranom domaćina.

Pred sam istek 90-te minute četvrti sudac na semaforu pokazuje nadoknadu od čak 6 minuta. Istina, obavljeno je 5 izmjena, te je bio i vrlo kratki prekid zbog bakljade Torcide, ali dojma smo kamo je sudac debelo pretjerao.

grad na dravi

U minuti sudačke nadoknade vremena Osijek je mogao potvrditi pobjedu, ali Lulić nije bio precizan. Izbio je sam pred vratara, ali iz kosa ne uspjeva postići zgoditak. I tada, Hajduk kreće u posljednji napad i dolazi do kornera kojeg izvodi Jozinović, a gol zabija Milić.

Žestoko su protestirale tribine prema sucu zbog (pre)duge nadoknade, ali nažalost na kraju samo bod ostaje u Gradskom vrtu.

Slijedi za Osijek najteži ispit i možemo slobodno reći kvalifikacijska utakmica za ostanak u ligi. Slijedeće nedjelje putuju na noge Dragovoljcu i nakon toga puno toga biti će jasnije kada je sudbina kluba u pitanju.

Tekst: SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!