Sport / Nogomet

NK Osijek postaje Bayerova filijala?!

NK Osijek postaje Bayerova filijala?!

Prema pisanju današnjeg izdanja Glasa Slavonije, NK Osijek mogao bi postati filijala Bayer Leverkusena. Ostvareni su i prvi kontakti.

U posljednih nekoliko godina Osijek je u Bayer već uputio četiri svoja igrača (Marko Babić, Jurica Vranješ, Josip Tadić i Domagoj Vida) pa se u klubu nadaju kako će interesa za suradnju biti. Prvi inicijalni kontakt uspostavljen je preko Marka Babića, ali za sada još nema konkretnije odgovora.

Marko će, kako navodi Glas, svoj dio posla odraditi, ali Njemci ne bacaju svoj novac olako pa će prije negoli dođe do suradnje trebati riješiti sve probleme u klubu i uspješno započeti i završiti proces pretvorbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suradnja bi se prvenstveno kretala u smijeru da NK Osijek postane filijala Bayer Leverkusena, odnosno da Bayer ima pravo prvokupa igrača u zamjenu za financijsku pomoć i stabilnost. Tu ideju potrebno je naravno još doraditi kako klub ne bi izgubio svoju samostalnost, a kako bi financijeri ipak bili zadovoljni.

Također, financijska strana priče za sada nije poznata, ali je činjenica kako će to biti jedan od modela kako bi klubovi u Hrvatskoj mogli preživjeti. Hoće li Osijek "kupiti" Bayer ili netko drugi tek će se vidjeti, ali je bitno kako se u klubu ipak radi na toj problematici pa očekujemo kako će to i proizvesti bolju budućnost. Jedan od prvih koraka ka istoj je današnja izvanredna skupština kluba na kojoj bi novi predsjednik prema svemu sudeći trebao postati Zdravko Josić.

Tekst: SiB.hr

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!