Sport / Ostalo

Sportski pregled: Iktusovci pomeli konkurenciju, novi poraz Cibalije

Sportski pregled: Iktusovci pomeli konkurenciju, novi poraz Cibalije

Kao što smo već pisali, nogometaši Osijeka poklonili su svojoj vjernoj Kohorti najbolji poklon povodom njenog 26. rođendana. Bijelo-plavi u Gradskome su vrtu s visokih 4:0 savladali Zadar te tako upisali svoju treću uzastopnu pobjedu. Osječani sada imaju 25 bodova, tri boda više od pretposljednjeg Slavena, odnosno pet više od zadnjeg Dragovoljca. Ostanak u društvu najboljih sve je bliže.

Sve dalje od povratka u društvo najboljih je Cibalia koja je upisala još jedan poraz i to domaći. Bolja od njih bila je ekipa Solina koja je slavila s 2:0 te tako odnijela puni plijen iz grada pored Bosuta. Drugi je to uzastopni poraz Cibalije pod vodstvom novog-starog trenera Stanka Mršića. Vinkovčani su ovim porazom praktički izgubili šanse za izravan plasman u prvoligaško društvo, a ako nastave s ovim tempom neće uhvatiti ni poziciju za doigravanje, budući su ekipe Gorice i Intera sve bliže.

Na završnici hrvatskog malonogometnog kupa koje se održalo u Dubrovniku, ekipa Osijek Kelmea eliminarana je u polufinalu. Osječani su u četvrtfinalu s visokih 4:0 bili bolji od Vrgorca, ali ih je u polufinalu zaustavila ekipa Split Tommy, kasniji osvajač kupa. Platili su Osječani danak neigranju Čavara i Kajfeša te su naposljetku poraženi s 3:2.

U košarkaškoj A1 ligi za ostanak, košarkaši Darde i dalje su bez pobjede. Baranjci su upisali domaći poraz, a bolji od njih bio je Zabok 87:78. Pobjedu su zato upisali košarkaši Slavonskog Broda koji su u odličnoj utakmici svladali KK Split 85:70. Spomenimo još kako je Borovo, prvak A2 lige istok, upisalo i treći poraz u isto toliko odigranih utakmica doigravanja za plasman u A1 ligu. Bolji od njih bili su košarkaši Škrljeva koji su slavili s 87:72.

U odlučujućoj utakmici za plasman u ligu za prvaka, rukometaši vinkovačke Spačve pobijedili su izravnog konkurenta RK Bjelovar 30:26 te tako uhvatili posljednje, osmo mjesto koje je vodilo u odabrano društvo. U rezultatski manje bitno utakmici, rukometaši Đakova poraženi su u Kutini gdje je domaća Moslavina slavila s 32:25.

Pobjedu su u ligi za ostanak upisale rukometašice Osijeka koje su u Solinu bile bolje od protivnica iz Petason Vranjica. Osječane su slavile s 25:23.

Za kraj recimo još samo kako je na 31. međunarodnoj regati “Croatia Open”, održanoj na zagrebačkom Jarunu, oduševio osječki dvojac bez kormilara koji je, doslovce, “pomeo” konkurenciju. Iktusovi seniori Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, na taj način, pokazali su da su se odlično pripremili za sezonu u kojoj imaju velike ambicije. Izveslali su 2.000 metara za 6:39,65 minuta, ispred čamca reprezentacija Srbije (Jagar, Pivač) koji je zaostao 6,21 sekundu i Turske (Rafail, Cansi) sa zaostatkom od 10,45 sekundi iza najboljeg hrvatskog dvojca.

Tekst: Jurica Cvenić

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!