Sport / Ostalo

Treća sreća: Donna Vekić osvojila svoj prvi WTA naslov!

Treća sreća: Donna Vekić osvojila svoj prvi WTA naslov!

Osječanka Donna Vekić osvojila je svoj prvi WTA naslov u karijeri! 12-godišnja suša u pogledu hrvatskih osvajačica WTA turnira tako je došla kraju.

Bilo je ovo treće WTA finale za Donnu, te, nakon poraza u finalima Taškenta 2012. i Birminghama prošle godine, prvi naslov za 17-godišnju Osječanku.

Dogodilo se to u Kuala Lumpuru gdje je u finalu sa 5:7, 7:5, 7:6 (4) nakon dva sata i 55 minuta igre pobijedila 10. tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donna je do svoje prve titule u trećem WTA finalu stigla nakon što je po četvrti put ovoga tjedna nadoknadila set zaostatka. Prvi je set izgubila nakon vodstva 4:2, drugi je osvojila nakon dva ispuštena breaka, a u trećem setu drama je dosegnula vrhunac.

Vekić je prokockala 5:2 (dvostruki break) i čak četiri meč-lopte, ali je u 13. igri slavila 7-4 i tako se revanširala Slovakinji za nedavni uvjerljivi poraz u Indian Wellsu (6:3, 6:2).

- Toliko sam sretna - ne znam što reći. Toliko sam sretna. Bio je ovo vrlo težak meč, izjavila je Donna u prvom intervju nakon što je primila pokal.

Publika je bila tijekom cijeloga meča na njezinoj strani. 

- Oni su mi pomogli da prebrodim teške trenutke danas. Veliko im hvala.

Sa svojih 17 godina, 10 mjeseci i 23 dana Donna Vekić je prva tenisačica mlađa od 18 godina koja je osvojila WTA turnir od 2006., kada je u Bangkoku pobijedila Vania King sa 17 godina, 8 mjeseci i 12 dana.

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!