Sport / Ostalo

Taekwondo Osijek nastupio na Prvenstvu Hrvatske

Taekwondo Osijek nastupio na Prvenstvu Hrvatske

19.04.2014. u Bjelovaru je održano Prvenstvo Hrvatske u kadetskoj konkurenciji koje je brojilo 308 kadeta i kadetkinja iz 65 klubova željnih prestižnog naslova prvaka Lijepe naše. Ovo je bio ujedno i drugi izborni turnir za kadetsku reprezentaciju koja treba nastupiti na 1. Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bakuu Azerbajdžan u lipnju mjesecu.



Taekwondo Osijek nastupio je s 7 članova. Hana Marković do 47kg uspješno prolazi prvu borbu protiv predstavnice splitskog Marjana 7:3, potom u borbi za treće mjesto zaustavlja predstavnicu zagrebačke Čigre Amelu Nicol Imširović 3:0. Nažalost u polufinalnoj borbi nakon iscrpne borbe protiv predstavnice splitskog Marjana Sare Mišure gubi rezultatom 6:2 i na kraju ostaje brončana na Kadetskom Prvenstvu Hrvatske.

Druga predstavnica u kategoriji do 47kg Lucija Bede u prvom kolu nažalost gubi od predstavnice Otočca Ana-Marije Žalac. Predstavnice u kategoriji do 51kg na ovom natjecanju su Rea Bede koja gubi u prvoj borbi od predstavnice Rijeke Lorene Jurišić 6:4 i Mateja Šuvak koja daje sve od sebe u borbi s predstavnicom Bjelovara Nikom Pavičić i cijelo vrijeme rezultat drži u neizvjesnosti, a svega par sekundi prije kraja borbe vodi s bodom razlike 11:10 i onda se događa sporni trenutak susreta u isteku zadnje sekunde meča Matejina protivnica okreće zadnji kružni udarac i pogađa Mateju u glavu i nakon isteka vremena, gdje joj sudci dosuđuju 4 boda dizanjem ruku jer elektronika ne diže bodove nakon isteka regularnog vremena na semaforu. Trener Osijeka Damir Zahirović se žali i traži video replay kojeg sudci gledaju i ne baš uvjereni ostaju pri svojoj spornoj odluci. Tako Mateja ostaje uskraćena za mogućnost daljeg natjecanja. Od kadetkinja još nastupa Alena Vekić u kategoriji do 59kg, gdje u borbi za medalju odrađuje tešku borbu s vidno višom predstavnicom pulske Future Aniom Žufić i na 10 sekundi do kraja meča ima rezultat 13:12 i onda čini početničku grešku i upušta se u duel s Aniom koja dobiva dva boda i na kraju pobjeđuje 14:13, tako da Alena ostaje na korak do medalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od kadeta na prvenstvu nastupa Franko Pollak (-37kg), kojem je ovo bilo prvo kadetsko prvenstvo, i nažalost gubi meč u kojem se baš i nije najbolje snašao protiv starijeg predstavnika zagrebačkog Activa Matije Črepa, te Filip Jelošek (-49kg) koji uvjerljivo dobiva prvu borbu protiv Zadranina Josipa Pastuovića 10:4, a u borbi za medalju žrijeb mu je dodijelio prvog nositelja skupine i kasnijeg prvaka Hrvatske predstavnika zagrebačkog Metalca Ivana Samca od kojeg nažalost gubi.

Kruna kadetskog uzrasta u Hrvatskoj konkurenciji je završena. Ostaje još posljednji izborni turnir, Turnir prijateljstva u Slavonskom Brodu 24.05.2014.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!