Sport / Ostalo

Sportski pregled: Donni Vekić prvi naslov u karijeri, Kelmeovci izborili doigravanje

Sportski pregled: Donni Vekić prvi naslov u karijeri, Kelmeovci izborili doigravanje

Uskršnji vikend nije prošao bez bogatih sportskih događanja diljem Slavonije i Baranje, ali ipak se najvažniji događaj dogodio u dalekom Kuala Lumpuru gdje je 17-godišnja Donna Vekić osvojila svoj prvi WTA naslov u karijeri.

U finalu 250.000 dolara vrijednog turnira, mlada je Osječanka svladala desetu tenisačicu svijeta i prvu nositeljicu Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 5:7, 7:5, 7:6. Zahvaljujući naslovu, Vekić je na novoj WTA ljestvici napredovala čak 30 mjesta te je sada 65. tenisačica svijeta i najbolje rangirana Hrvatica. Podsjetimo, njezin najbolji renking je 62. mjesto ostvareno u srpnju prošle godine.

Novu veliku pobjedu upisali su i nogometaši Osijeka. Bijelo-plavi u Gradskome su Vrtu svladali drugoplasiranu i favoriziranu Rijeku s 2:0 te tako napravili novi veliki korak u očuvanju prvoligaškog statusa. Recimo još da su Osijekovi suparnici u borbi za ostanak kiksali, Slaven je remizirao na gostovanju kod Istre, dok je Dragovoljac demoliran u Maksimiru na Dinamovoj proslavi novog naslova prvaka.

Velike dvije pobjede nakon niza loših rezultata upisali su i nogometaši Cibalije koji sredinom prošloga tjedna slavili na gostovanju u Zelini s minimalnih 1:0. Gostujuća pobjeda dala je krila Vinkovčanima koji su jučer u Vinkovcima svladali Sesvete s 3:1 te tako napravili veliki korak ka osiguravanju mjesta koje vodi u doigravanje za 1.HNL. Utakmicu protiv Sesveta vodio je pomoćni trener Siniša Sesar jer je Sanko Mršić par sati prije utakmice završio u bolnici zbog crijevne viroze.

Povratak otpisanih dogodio se ovoga vikenda u Vrgorcu gdje su malonogometaši Osijek Kelmea slavili s 3:1 i tako izborili doigravanje za prvaka Hrvatske. Veliki je to uspjeh trenera Marina Smoje i njegove momčadi. Plasman potvrđen na vrućem gostovanju u Vrgorcu i to u okolnostima koje Osječanima nisu dale mogućnost da odlučuju sami o sebi. Osim što su morali pobijediti Vrgorac, GTP trebao im se poklopiti i rezultat iz Dubrovnika, gdje je Alumnus trebao svladati Square. I na koncu sve se rasplelo točno prema željama Osječana. Protivnik Kelmea u četvrtfinalu biti će ekipa Murtera te će se igrati na dvije pobjede.

U slavonsko-baranjskom derbiju A1 košarkaške lige za ostanak, košarkaši Darde u Baranji su demolirali ekipu Slavonskog Broda s 94:70 i tako popravili raspoloženje u svojim redovima uoči završetka prvenstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim ovih rezultata treba izdvojiti i odličan nastup Tomislava Markovića na tlu u Sloveniji gdje je zauzeo drugo mjesto i tako najavio osječko gimnastičko natjecanje koje započinje u četvrtak u dvorani Gradski vrt.

Jurica Cvenić


Izdvojeno

Reci što misliš!