Sport / Ostalo

VK Mursa prvaci III. vaterpolo lige

VK Mursa prvaci III. vaterpolo lige

Vaterpolo klub Mursa je u sezoni 2014 po drugi puta sudjelovao u natjecanju III Hrvatske vaterpolo lige skupina Slavonija. Uz VK Mursa još su sudjelovali Vaterpolo klub Đakovo, Vaterpolo klub Vinkovci te Vaterpolo klub Marsonia iz Slavonskog Broda. Igralo se na način da je svaki klub po jednom bio domaćin za tri utakmice.



Prvo kolo i dio drugog se igralo u Slavonskom Brodu 29.06. gdje su igrali jednu utakmicu i to protiv Marsonie te ostvarili uvjerljivu pobjedu 19:3.
Dio drugog kola i treće odigrano je u Osijeku 26.07. gdje su odigrali dvije utakmice, te također ostvarili uvjerljive pobjede protiv Đakova 14:3 i protiv ekipe iz Vinkovaca 17:2.

Četvrto kolo i dio petog odigrano je u Đakovu 16.08. gdje su na žalost zbog više sile igrali bez dovoljnog broja igrača te su ostvarili po jednu pobjedu protiv Đakova 17:7 i jedan poraz protiv Vinkovaca 14:13.

Zadnje kolo odigrano je u Vinkovcima 30.08. gdje su pobjedili ekipu Marsonie 26:4 te tako osvojili prvo mjesto i drugu sezonu za redom.
Treba naglasiti da su ekipu sastavili od bivših igrača VK Osijeka i vlastitih mladih igrača koji su stasali u  klubu, pošto su klub koji postoji nepune dvije godine.

"Na žalost nismo uspjeli otići na finalni turnir treće lige, jer se igra u četiri skupine, za ukupnog pobjednika treće lige koji se igrao u Šibeniku.
Razlozi su na žalost financijske prirode pošto u klubu nemamo ni jednog sponzora, a i prve dvije godine možemo biti samo privremena članica zajednice športskih udruga, te nemamo nikakva prava na naknade. Nadamo se kako će se to do iduće godine promijeniti i da ćemo ipak uspijeti otići na finalni turnir, naravno ako i nagodinu osvojino prvo mjesto u našoj skupini.

Usput bi iskoristili priliku i pozvali svu zainteresiranu djecu u našu školu vaterpola koja kreće od 15.09. na Gradskim bazenima. Godišta koja primamo su od 2002 do 2007. Kontakt osobe su Dražen Lerinc 091/5410470 i Mario Vastl 095/8343333 ili na rmail kluba [email protected]," kažu u VK Mursi.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!