Sport / Ostalo

Mateja Cikoja brončana u Zagrebu

Mateja Cikoja brončana u Zagrebu

U Zagrebu je u SD Kutija šibica 14. rujna 2014. održan 3. Zagreb karate kup koji je okupio 890 natjecatelja iz Mađarske, Slovačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Poljske i Hrvatske.



Na natjecanju su nastupili i članovi Karate kluba Osijek Žito: Matea Cikoja u kategoriji mlađih seniorki (-21) te Hrvoje Vidović u kategoriji seniora (+21).

Matea je prvo kolo bila slobodna, a potom je u drugom kolu izvodeći katu Unsu  poražena od slovačke reprezentativke. U repasažnom je kolu Matea odlično odradila katu Kanku sho i osvojilo treće mjesto.

Hrvoje je uspješno prošao prvo kolo protiv austrijskog predstavnika, da bi u drugom kolu izgubio od predstavnika Poljske, koji na žalost nije uspio ući u završni dio natjecanja te je Hrvoje ostao bez mogućnosti repasažnih borbi.

„Natjecanje nam je bilo svojevrsno isprobavanje nekih novih pristupa u vježbanju pa je u tom smislu bilo korisno. Unatoč često vrhunskim izvedbama tijekom priprema, i u Matee i u Hrvoja nastup na natjecanju još uvijek prilično zaostaje od treninga. Potrebno je više rada kako bismo te dvije izvedbe – na treningu i na nastupu – bar dovoljno približili“, komentirao je nastup svojih učenika Dražen Gorjanski.

Sljedeću mogućnost provjere forme i usvojenog znanja biti će na Croatia Openu koji će se 4. i 5. listopada održati u Rijeci.


Izdvojeno

Reci što misliš!