Sport / Ostalo

Juniorsko PH i Galeb trophy iz TK Osijek

Juniorsko PH i Galeb trophy iz TK Osijek

Iza članova taekwondo kluba „Osijek“ je još jedan naporan vikend proveden na borilištima. U subotu 18.10.2014. u Rugvici, u sportskoj dvorani osnovne škole u Rugvici održano je juniorsko prvenstvo Hrvatske.



Na turniru je nastupila članica kluba juniorka Laura Zahirović u  kategoriji do 55kg. Na svom putu je imala dosta težak žrijeb, gdje je u prvom kolu imala predstavnicu splitskog „Marjana“ Ninu Matošić  prošlogodišnju prvakinju Hrvatske u kategoriji do 52kg. S njom je odradila dosta tešku borbu u kojoj je bilo preokretanja rezultata u par navrata, da bi na kraju rezultat bio 3:3 i pristupilo se 4 rundi, rundi za zlatni bod u kojoj je Laura uspjela prva zabiti bod protivnici i tako otišla u daljnje natjecanje. U drugom kolu Laura dobiva predstavnicu zagrebačkog „Osvita“ Doru Gradečak, visoku i neugodnu protivnicu koju dobiva rezultatom 4:1. U borbi za finale žrijeb joj je namijenio predstavnicu karlovačkog „Banija Pandas“-a i prošlogodišnju viceprvakinju Hrvatske u juniorskoj konkurenciji do 52kg i sudionice ovogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva u New Taipei (Chinese Taipei), s plasmanom od 5-8 mjesta, koja se pokazala kao pretvrd orah za Lauru kojoj je ovo prva godina u juniorima, tako da se Laura morala zadovoljiti brončanom medaljom.

U subotu i nedjelju u Hali Pionir u Beogradu se održavao turnir „Galeb trophy – Serbia open 2014“, turnir WTF (World Taekwondo Federation) G-1 class  sa preko 1000 sudionika iz cijelog svijeta. Na tom turniru trebalo je nastupiti naših pet članova i to: kadetkinja Hana Marković (-47kg), kadeti Denis Bakunić (-49kg), i Filip Jelošek (-53kg), juniorka Laura Zahirović (-55kg) i seniorka Marina Džapo (-57kg).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

tk osijek2

Prvog dana turnira na tatami izlaze kadetkinja Hana Marković koja na žalost gubi prvu borbu rezultatom 7:2 od ruske reprezentativke Valeriye Trebunskikh, koja turnir na kraju završava kao trećeplasirana, kadet Denis Bakunić koji u prvom kolu gubi od puno višeg i dužeg predstavnika Izraela Kelly Ofeka koji također završava na trećem mjestu na kraju turnira. Treći kadet prvog dana je Filip Jelošek koji isto gubi u prvom kolu od ruskog predstavnika Andreya Selenzeva 9:2. Juniorka Laura Zahirović koja je trebala nastupiti po pozivu u nedjelju u svojoj kategoriji  do 55kg, u petak navečer je organizator tu kategoriju prebacio na subotu, tako da Laura nije mogla nastupiti kao je bilo planirano, jer je u subotu bila na juniorskom prvenstvu u Rugvici.

Drugog dana na borilište izlazi seniorka Marina Džapo koja gubi prvu borbu od predstavnice Norveške Fride Thorsoe, koja pak gubi  u sljedećem kolu.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!