Sport / Ostalo

NEXE uvjerljivo u 3. Kolo Kupa EHF-a, porazi Osječana i Brođana u A1 ligi

NEXE uvjerljivo u 3. Kolo Kupa EHF-a, porazi Osječana i Brođana u A1 ligi

Što je jesen kasnija, više je i sportskih događanja u našoj Slavoniji i Baranji pa bi bio red da se osvrnemo na ona koja su se događala proteklog vikenda.

Kao što smo već pisali, nogometaši Osijeka pokleknuli su na gostovanju u Splitu gdje je domaćin slavio s glatkih 3:0. Novi susret ove dvije momčadi na rasporedu je već za tjedan dana, ovoga puta u sklopu osmine finala Hrvatskoga kupa. Što se prvenstva tiče, Bijelo-plavi trenutno imaju 11 bodova te su osmoplasirana momčad prvenstva, a idući vikend im slijedi gostovanje na kojem nemaju ništa za izgubit, ono kod aktualnog prvaka Dinama iz Zagreba.

Nogometaši Cibalije na domaćem su terenu s minimalnih 1:0 svladali Radnik iz Sesveta. Ovim su slavljem prekinuli niz od četiri kola bez pobjede te su trenutno trećeplasirana ekipa 2.HNL, s četiri boda zaostatka za vodećim Interom iz Zaprešića. Pobjeda je barem nakratko popravila raspoloženje u klubu koji je proteklog tjedna proglasio predstečajnu nagodbu te je klupu napustio trener Zoran Tomić. Protiv Radnika ekipu je vodio dosadašnji pomoćni trener Siniša Sesar. Nadajmo se samo kako će na kraju sve dobro završiti te da Nebesko plavi neće doživjeti sudbinu Varaždina ili Šibenika.

Malonogometaši Osijek Kelmea kod kuće su „samo“ remizirali s ekipom Murter Royala. Bila je to utakmica prepuna zanimljivosti i preokreta te je na kraju završilo 3:3. Kelmeovci nakon četiri odigrana kola nemaju niti jednu pobjedu te se nalaze na desetom mjestu prvenstvene ljestvice.

U sklopu košarkaške A1 lige slavonski su klubovi nažalost ubilježili poraze. Ekipa Vrijednosnica Osijek poražena je na Baldekinu u Šibeniku sa 73:60, dok je ekipa Slavonskog Broda za „pola koša“ kod kuće izgubila od Velike Gorice. Završilo je 71:72 u korist Goričana.

Rukometaši NEXE-a opravdali su ulogu favorita u 2. kolu Kupa EHF-a protiv predstavnika Kosova. Dogovorom klubova oba su se susreta odigrala u Našicama, a momčad NEXE-a bila je nedodirljiva za suparnika. U oba su susreta Našičani slavili i sada nestrpljivom očekuju utorak i ždrijeb 3. kola Kupa EHF-a. Podsjetimo, treće kolo samo je stepenica iza skupina EHF kupa, gdje NEXE još nikada nije igrao, ali svakako priželjkuje da se ove sezone nađe u tom uglednom društvu. Za to će im trebati i sreće tijekom ždrijebanja u sjedištu EHF-a u Beču. Naime, NEXE bi već u ovoj fazi za suparnike mogao dobiti ugledne europske klubove kao što su njemački Fuchse Berlin ili HSV, francuski Nantes, ali i već dobro znane suparnike iz regionalne SEHA lige poput Tatran Prešova, gdje bi Našičani sigurno imali podređenu ulogu. No u bubnju ima i potencijalnih suparnika koji su sigurno prolazni.

Što se nacionalne lige tiče, rukometaši Đakova kod kuće su s 28:32 poraženi od suparnika iz Velike Gorice, dok su njihovi rivali iz vinkovačke Spačve upisali prve gostujuće bodove slavljem u Ivaniću, protiv istoimenog domaćina s 22:27.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspješne su bile i njihove sugrađanke, odbojkašice Vibrobetona. One su u gradu na Bosutu s 3:1 svladale ekipu Rovinja. Njihove susjede iz Vukovara pružile su dobar otpor aktualnim prvakinjama, ekipi Mladosti, ali su na kraju poražene s 3:0.

Kako ovaj pregled ne bi završili u negativnom tonu, recimo još da su odbojkaši osječke Murse s 1:3 u gostima svladali Rijeku te tako ostvarili drugu pobjedu u dva odigrana prvenstvene kola.

Tekst: Jurica Cvenić/SiB.hr

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!