Sport / Ostalo

Sportski pregled: Velika pobjeda ''Brokera'', NEXE neporažen u Novom Sadu

Sportski pregled: Velika pobjeda ''Brokera'', NEXE neporažen u Novom Sadu

Sportski ćemo pregled kao i inače početi s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom. Nažalost, počet ćemo u „lošem tonu“ budući su nogometaši Osijeka s velikih 5:0 „stradali“ na gostovanju u Maksimiru kod Dinama.

Iako poraz od najjače momčadi lige i aktualnog prvaka nije ništa loše, loš pristup i nedovoljno zalaganje rezultat su nezadovoljstva trenera Rukavine i predsjednika Tolja. Zbog toga su iz kluba reagirali priopćenjem koje bi trebalo upozoriti određene igrače da više ginu za bijelo-plavu boju.

Nešto bolje su na gostovanju u Zagrebu prošli nogometaši Cibalije. Vinkovčani su u sklopu 13. Kola 2. HNL remizirali s ekipom Lučkog te se i dalje nalaze na vrlo dobrom trećem mjestu.

Za sve ljubitelje spota u Osijeku, bolje vijesti stigle su iz dvorane Gradski vrt u kojoj su košarkaši Vrijednosnica Osijek sa zvukom sirene svladali favoriziranu ekipu Zagreba 76:74 i tako konačno prekinuli niz negativnih rezultata. Njihove sreće nisu bili košarkaši Slavonskog Broda koji su s 92:82 poraženi u Rijeci od istoimenog domaćina.

U sklopu regionalne rukometne SEHA lige, rukometaši NEXE-a osvojili su bod na gostovanju u Novom Sadu protiv momčadi Vojvodine. Našičanima je ovo četvrti bod u sedam odigranih utakmica. Isti broj bodova imaju i Radnički iz Kragujevca i Borac iz Banja Luke. Vojvodina je posljednja s bodom manje.

Rukometaši Spačve su u sklopu nacionalnog rukometnog prvenstva s 23:19 svladali Zamet dok su njihovi rivali iz Đakova s minimalnih 25:24 poraženi na gostovanju kod Marine Kaštela.

Rukometašice Osijeka remizirale su na svom parketu u 6. kolu Prve lige odigravši protiv Zeline 24:24. Prekinule su Osječanke time niz od tri poraza, no žalit će i za drugim bodom jer su vodile tijekom čitavog susreta, no kriza u napadu u završnici ih je koštala pobjede.

Pobjedu su zato ostvarile odbojkašice i odbojkaši Osijeka. Cure su s 3:0 očekivano svladale Đakovo dok su odbojkaši Murse s 3:1 svladali dosad neporaženog lidera Skupine 1, ekipu Centrometala.

Tekst: Jurica Cvenić

  


Izdvojeno

Reci što misliš!