Sport / Ostalo

Sportski pregled: Spačvi bolja u slavonskom derbiju, ''potop'' košarkaša

Sportski pregled: Spačvi bolja u slavonskom derbiju, ''potop''  košarkaša

Nakon kratke pauze, opet se vraćamo pregledu sportskih događaja u našoj Slavoniji i Baranji. Kako bi pregled počeo u „pozitivnom tonu“ , reći ćemo kako su nogometaši Cibalije svladali Segestu te tako prekinuli niz od tri kola bez pobjede. Nebesko-plavi slavili su s glatkih 3:0 i nakon 15 odigranih kola zauzimaju treću poziciju u okviru 2.HNL.



Iako su malonogometaši Osijek Kelmea „osakaćeni“ otputovali na gostovanje u Vrgorac, pružili su odličan otpor. Ipak, to nije bilo dovoljno kako bi se ostvario pozitivan rezultat te su poraženi s minimalnih 2:1.

Košarkaši slavonskih A1 ligaša nisu se proslavili na gostovanjima u Dalmaciji. Ekipa Slavonskog Broda poražena je na Baldekinu u Šibeniku 80:62, dok su košarkaši Vrijednosnica Osijeka ostvari malo pozitivniji rezultat te su izgubili s 81:65.

Rukometaši NEXE-a ostvarili su drugu pobjedu u ovogodišnjem izdanju SEHA GSS lige. U Osijeku je ovaj put pao banjalučki Borac nakon odlično odigranog poluvremena hrvatskog viceprvaka. Konačan rezultat bio je 25:21,a NEXE do kraja ovog dijela sezone u SEHA GSS ligi očekuju još gostovanja u Kragujevcu i domaća utakmica protiv Meškova.

Što se tiče nacionalnog rukometnog prvenstva, u njemu su snage odmjerile ekipe vinkovačke Spačve i Đakova. Pobjedu u slavonskom derbiju odnijela je ekipa domaće Spačve koja je slavila 33:26.

Što se ženskog prvenstva tiče, recimo samo da su rukometašice Osijeka poražene na gostovanju od Varaždinu od Koke koja je slavila s 31:24.

Nakon što su preko tjedna doživjeli prvi poraz sezone (prva utakmica četvrtfinala Kupa), osječki su se odbojkaši vratili starim navikama. U prvenstvu ne znaju za krivi korak, šesta utakmica i šesta pobjeda, što, naravno, znači da je Mursa-Osijek i dalje lider Skupine I. Posljednja “žrtva” bio je Rovinj, koji je dosada od svih gostiju u Gradskom vrtu ostavio i najslabiji dojam te je ispraćen s „glatkih“ 3:0.

Za kraj recimo još samo kako je u povodu 23. obljetnice pada grada Vukovara u Borovu naselju odigrana prijateljska malonogometna utakmica između Aurelie iz Vinkovaca i zagrebačkog Futsal Dinamo. Nakon što su igrači i uprave oba kluba zajedno sudjelovali su u Koloni sjećanja, utakmica je počela u simboličnih 17.23 sata. Prije utakmice minutom šutnje odana je počast poginulima u obrani Vukovara te je odsvirana pjesma Hrvoja Hegedušića “'Stoji grad”. Iako je rezultat ove utakmice bio u drugome planu, recimo kako su Dinamovci slavili s minimalnih 2:1.

Tekst: Jurica Cvenić

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!