Sport / Ostalo

GD Osijek – Žito: 5 razloga zašto je gimnastika dobra za Vaše dijete

GD Osijek – Žito: 5 razloga zašto je gimnastika dobra za Vaše dijete

Gimnastičko društvo Osijek-Žito najstarije je sportsko društvo u Osijeku. Gimnastika pak, je baza za sve ostale sportove. Saznajte zašto je ona dobra za svako dijete.

GIMNASTIKA KAO BAZA
Gimnastika je zasigurno jedna od najsveobuhvatnijih tjelesnih aktivnosti dostupnih za djecu obzirom da u jednom sjedinjuje vježbe fleksibilnosti, brzine, ravnoteže, koordinacije i snage. Redovito bavljenje gimnastikom pomaže u razvoju niza socijalnih vještina koje će djetetu pomoći u savladavanju psihičkih i emotivnih izazova kako u djetinjstvu tako i u odrasloj dobi.

OPĆE ZDRAVLJE
Sudjelovanje u gimnastičkim treninzima djeci pomaže da postanu fizički aktivna, te ostanu zdrava i u formi. Na ovaj način, već od najranije dobi, djeca se usmjeravaju prema aktivnom i zdravom načinu života što će u konačnici pomoći u smanjenju rizika od razvoja prekomjerne tjelesne težine, srčanih bolesti i dijabetesa u kasnijoj dobi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

USVAJANJE SOCIJALNIH VJEŠTINA
Redovnim dolaskom na treninge Škole gimnastike, djeca imaju priliku družiti se s vršnjacima, raditi u timu i povezati se s trenerima učeći na taj način niz vrlo važnih socijalnih vještina. U isto vrijeme, dobro se zabavljaju, upoznaju nove prijatelje i uče kako biti samostalni.

PREDANOST I DISCIPLINA
Izazovnost gimnastike kao sporta zahtjeva predanost i koncentraciju vježbača. Pozitivno iskustvo kada nauče novi element ili svladaju nešto što jučer nisu mogli, djeci daje poticaj i samopouzdanje da se trude i izvan gimnastičke dvorane.

MOTORIKA, KOORDINACIJA I RAVNOTEŽA
Dokazano je da gimnastika pomaže u izgradnji cijelog niza motoričkih i koordinacijskih vještina, te asistira u razvijanju osjećaja o mogućnostima vlastitog tijela i to već u predškolskoj dobi. Kao jedna od najčešćih oblika rekreacije za djecu, gimnastika povećava pokretljivost tijela, gipkost pokreta, izoštravaju se refleksi i usklađuje koordinacija. Istovremeno dijete poboljšava svoje držanje, ali i ojačava strukturu svojih kostiju.

Ovo su samo neke prednosti bavljenja gimnastikom u predškolskoj i školskoj dobi gdje djeca imaju priliku stvoriti bazu za kasnije bavljenje gimnastikom ili nekim drugim sportom.

Ukoliko želite da Vaše dijete pristupi treninzima Škole gimnastike za najmlađe (gimnastička igraonica, predškolci i školarci) ili želite rezervirati termin za proslavu najboljeg sportskog rođendana u gradu, više informacija saznajte na www.gdosijek.hr ili pozivom na brojeve telefona: 031 213 538 ili 091 421 1188 ili putem Facebooka.

Vidimo se u dvorani Sokolski dom! 

[important title=Nahradna igra]GD Osijek Žito poklanja 1x mjesečna članarina za gimnastiku. U komentar upišite Želim dobro svom djetetu - vodim ga na gimnastiku u GD Osijek Žito!

Dobitnica: Branka Šepović[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!