Sport / Ostalo

TK Osijek na ''Susretu prijateljstva''

TK Osijek na ''Susretu prijateljstva''

U dvorani „Vijuš“ u Brodu održan je još jedan „Susret prijateljstva“ koji je ujedno bio i prvi po redu kriterijski turnir za juniorsku reprezentaciju koja treba nastupiti na Europskom prvenstvu koje se održava u listopadu ove godine u Rigi u Latviji. Na turniru je nastupilo 412 boraca iz 57 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, a održavao se u borbama i kicku.

Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim borcima. Na kick natjecanju (udaranje vreću s elektronskim oklopom što više puta u 20 sekundi) nastupio je Borna Jerković u kategoriji kick dječaci 2007 godište – M2, koji je osvojio zlatnu medalju pobjedama od 69:62, 73:72, 72:60 i u finalu 79:76, srebrnu medalju osvojio je Luka Stivi u kategoriji kick dječaci 2008 godište – M3, pobjedama od 63:57, 62:55,61:55 i u finalu nažalost izgubio 63:79, brončane medalje osvajaju Jan Rogina u kategoriji kick dječaci 2008 godište – M3 i Duje Vranješ u kategoriji kick dječaci 2009 godište – M4. U kategoriji kick nastupili su još Bruno Bogdan (M1 – 2006.g), Lovro Matrić, Pavo Šalić (oba M3 – 2008.g) koji su osvojili utješne medalje. Ovi rezultati su taekwondo klubu „Osijek“ donijeli plasman na drugo mjesto u ukupnom plasmanu discipline kick odmah iza domaćina taekwondo kluba „Brod“.

U konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja srebrnu medalju osvajaju Filip Zahirović do 33kg., i Martina Ursa do 36kg. Broncu odnosi Ena Nikolić do 33kg. U konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja nastupaju još Robin Lujić, Tin Edl (oba do 33kg.), Petar Bede do 36kg. i Petar Jukić do 39kg., ali nažalost gube u borbama za medalje.

U kadetskoj konkurenciji zlatnu medalju osvaja Denis Bakunić u kategoriji do 49kg. i Mateja Šuvak do 51kg. koja ujedno biva proglašena za najbolju kadetkinju turnira, srebrnu medalju osvaja Franko Pollak do 41kg. i Lucija Bede do 51kg., a brončanu medalju osvajaju Ena Jelošek do 37kg. i Tara Šalić u teškoj kategoriji +59kg. Na turniru je još nastupio i Josip Grabar do 37kg.

U juniorskoj konkurenciji u kojoj su borbe bile i najzanimljivije do prvih bodova za reprezentaciju i medalja i to brončanih dolaze Filip Jelošek do 55kg, pobjedom nad predstavnikom Donjeg Miholjca Eugenom Gustavom Jagodićem od 10:4, a onda u borbi za finale gubi borbu rezultatom 2:1 u zadnjim sekundama borbe, nakon u najmanju ruku čudne odluke glavne sutkinje meča i dodjele opomene Filipu za navodno nedozvoljenu radnju, koju on nije napravio, a koja je donijela parnu opomenu i negativni bod. Treba napomenuti da je ista sutkinja poništila regularna tri boda Filipu na početku borbe za udarac u glavu kojeg ona nije vidjela. Drugu brončanu medalju osvaja Laura Zahirović do 59kg, pobjedama nad predstavnicom splitskog „Marjana“ Magdalenom Žilić 6:4, te osvajačicom brončane medalje na zadnjem Europskom prvenstvu Sare Gelenčer iz bjelovarskog „Fox“-a 8:2, te gubi borbu za finale 6:4 od prve nositeljice kategorije Lare Pollak iz zagrebačke „Dubrave“. I ovdje je bio jedan sporni trenutak gdje se na video replay-u nije vidio pogodak u glavu Laure u trećoj rundi pri rezultatu 6:4 za Laurinu protivnicu, koji bi Lauri donio tri boda i pobjedu. Od juniorki nastupile su još Rea Bede do 55kg., koja prvu borbu pobjeđuje rezultatom 5:1, a u borbi za medalju gubi meč od Europske kadetske prvakinje predstavnice splitskog „Marjana“ Ane Taslak, Alena Vekić do 63kg., koja također pobjeđuje prvu borbu dok u borbi za medalju gubi od predstavnice zagrebačke „Dubrave“ Doris Pole, te Hana Marković do 49kg., koja gubi u prvom kolu 4:3, od predstavnice zagrebačkog „Ion“-a Nike Tepšić.

U seniorskoj konkurenciji Igor Semenjuk do 63kg odnosi zlatnu medalju, a srebrnu medalju osvaja teškaš Toni Grcić (+87kg).
Ovi rezultati doveli su taekwondo klub „Osijek“ na drugu poziciju u borbama i u ukupnom plasmanu ekipa sa osvojenih 80 bodova, iza prvo plasiranog splitskog „Marjana“ sa osvojenih 85 bodova.

Na turniru je nastupio i taekwondo klub „Kneževi Vinogradi“.

„Od ukupno 7 natjecatelja koji su nastupili na jucerašnjem natjecanju, postigli smo vrlo zadovoljavajući uspijeh od ukupno 6 medalja i jednog pehara. U kategoriji kick natjecanja odazvalo se četiri naša člana te osvojili dva zlata (Karla Marinović i Borna Čikojević), jednu broncu (Luka Budimir) i jednu utješnu medalju (Andrej Zundanović). Od natjecatelja u borbama natjecanju su pristupila naša tri kadeta i ostvarili sljedeće uspjehe, Barbara Marinović i Davor Domazet osvojili su broncu, dok je Marko Šimon osvojio zlato. Ekipno taekwondo klub Kneževi Vinogradi uspio je ostvariti 3. mjesto u uzrastu za kick.“ izjavio je trener taekwondo kluba „Kneževi Vinogradi Antonio Marinović.

    

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!