Sport / Ostalo

Najuspješnija zimska i dvoranska sezona za AK Slavonija-Žito

Najuspješnija zimska i dvoranska sezona za AK Slavonija-Žito

Atletski klub Slavonija-Žito sjajno je krenuo u novu sezonu. Dokaz tomu su uspjesi ostvareni u prvom dijelu sezone.

Naime, u zimskoj sezoni osvojena je 31 medalja (4 zlatne, 13 srebrnih i 14 brončanih) što je čak 8 medalja više nego rekordne 2014. godine!

Nastupali smo na državnim dvoranskim natjecanjima u svim kategorijama, Zimskom prvenstvu Hrvatske u bacanjima te Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Motkaši su dominirali na dvoranskim natjecanjima. Titule državnih dvoranskih prvaka ponijeli su Ivan Horvat kod seniora, Dario Prekl kod mlađih juniora, Maria Horvat kod kadetkinja i Ivan Paravac kod kadeta.

Posebno su nas razveselili naši mladi atletičari na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje – po broju osvojenih medalja (8) osvojili smo prvo mjesto na natjecanju u konkurenciji 28 klubova.

Prvo ekipno državno natjecanje u novoj sezoni bilo je ono u krosu. Ponovno su se iskazale naše mlade snage – kadeti i mlađe kadetkinje bili su ekipno drugi, a kadetkinje treće.

Nastupi Ivana Horvata donijeli su veliki optimizam za nastavak sezone. Skakao je visoko (5,50m u Celju), a od značajnijih uspjeha treba istaknuti srebrnu medalju na Dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu.

Što drugo reći osim – veselimo se sezoni na otvorenom!

   


Izdvojeno

Reci što misliš!