Sport / Ostalo

U Osijeku nastupilo rekordnih 1010 osmoškolaca

U Osijeku nastupilo rekordnih 1010 osmoškolaca

Ovogodišnja Erste Plava liga započela je jednim fantastičnim rekordom. Naime, u osječkom Gradskom vrtu trčalo je, skakalo i bacalo čak 1010 učenica i učenika slavonskih osnovnih škola!

Dosad je taj rekord držao Zadar s prošlogodišnjih 810 sudionika. Zanimljivo je, vezano uz to, spomenuti prošlogodišnju opasku Slobodana Miolovića, koordinatora Erste Plave lige za Zadar, koji je nakon prošlogodišnjeg zadarskog rekorda rekao: „Samo Osijek može nadmašiti Zadar, nitko drugi!“.

Organizatori su mogućnost rekorda nagovijestili već proteklog tjedna. Nakon obilaska osječkih osnovnih škola, pri čemu je vrlo optimističan bio i Ivan Horvat, najbolji hrvatski skakač s motkom i ambasador Erste Plave lige. Nakon ovakvog početka sasvim je izvjesno da će biti nadmašen i ukupni broj sudionika Lige od prošle sezone, kada je u sedam najvećih hrvatskih gradova nastupilo ukupno 4070 osmoškolaca.

Treća sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca koje organizira Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, nastavlja se 12. svibnja u Rijeci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, osmoškolci se na Erste Plavoj ligi natječu u njima primjerenim disciplinama – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle (2 ili 3 kg) i vortexu. Po dvoje najboljih iz svake discipline nastupit će na finalu Erste Plave lige, 8. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!