Sport / Ostalo

TK Osijek na Gacka openu

TK Osijek na Gacka openu

Proteklog vikenda održan je 14. Gacka open u Otočcu na kojem je nastupilo 282 natjecatelja iz 33 kluba. Na ovom turniru svoje vještine su mogli odmjeriti  mlađi kadeti, kadeti i juniori iz najjačih klubova Hrvatske,Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ovo je ujedno bila i proslava 25 godišnjice postojanja kluba i taekwondo sporta u Otočcu. Otvaranje natjecanja svojom nazočnošću uveličali su : zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, Zamjenica župana Ivana Tomaš, predsjednik HTS-a Franjo Prot, v.d. Glavnog tajnika HTS-a i direktor svih TKD Reprezentacija Petar Josipović, članovi upravnog odbora HTSa , Tajnica Zajednice sportskih udruga grada Otočca Suzana Bižanović.

Posebna priznanja dodijeljena su Ani Jerković iz Osijeka i Lili Blatančić iz Zagreba , curama koje treniraju taekwondo sport, a žive sa srčanim manama. Također predsjednik TK Gacka priznanje je dodijelio Damiru Zahiroviću iz Osijeka koji se brine o sportskoj karijeri Ane Jerković koja je rođena sa pola srca, ali usprkos zdravstvenim problemima položila je za crni pojas.

Taekwondo klub Osijek nastupio je s 8 natjecatelja i to mlađa kadetkinja Martina Ursa (-36kg) mlađi kadet Filip Zahirović (-33kg), kadetkinje Mateja Šuvak (-51kg), Lucija Bede (-55kg) i juniorke Hana Marković (-47kg), Rea Bede (-55kg), Laura Zahirović (-55kg) i Petra Štrbik (+68kg)

Martina Ursa nažalost u prvom kolu žrijebom dobiva višlju protivnicu od koje gubi i tako završava svoje natjecanje na ovom turniru. Filip Zahirović prvu borbu pobjeđuje protivnika iz karlovačkog Banija Pandasa Petra Fičko 4:0, a u drugom kolu u borbi za medalju ustvari odrađuje finale prije finala koje nažalost gubi u doslovce zadnjim sekundama borbe s 2:1 od kasnijeg pobjednika turnira i ujedno najboljeg borca turnira Filipa Podnara iz domaćeg kluba „Gacka“.

Kadetkinja Mateja Šuvak  uspješno prolazi prva dva kola protiv predstavnica „Zadra“ Brune Sladović 14:0 i splitskog „Marjana“ Ilijane Bebić Beriša 14:3, dok borbu za finale gubi od predstavnice zagrebačke „Čigre“ Amele  Nicol Imširević s 4:0 i tako se mora zadovoljiti s brončanom medaljom.  Druga kadetkinja Lucija Bede postiže isti rezultat kao i Mateja osvojivši brončanu medalju poslije pobjede nad predstavnicom Duge Rese Mateje Kasunić 11:6 i gubi od Dore Marušić iz „Cro Stara“ iz  Mostara.

 Juniorka Hana Marković osvaja zlatnu medalju pobjedom u finalu protiv Ane Vičić iz Brinja 12:0. Petra Štrbik osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od predstavnice zagrebačke „Čigre“ Lucije Pavlek 13:1. Juniorka Rea Bede u borbi za finale gubi od predstavnice „Čigre“ Eme Vrenko 7:3 i osvaja brončanu medalju. Juniorka  Laura Zahirović u borbi za finale dobiva prvakinju BiH predstavnicu „Cro Stara“ iz Mostara Andreu Begić s kojom odrađuje čvrstu i tešku borbu  punu neizvjesnosti koja u regularnom dijelu završava rezultatom 0:0 i pristupa se dodatnoj rundi za zlatni bod koja također završava 0:0 ali u jednom trenutku je Laurina protivnica imala veći „hit point“ tj. jači doticaj s oklopom koji nije rezultirao poenom i to joj je donijelo pobjedu, dok se Laura morala zadovoljiti brončanom medaljom.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!