Sport / Ostalo

Kadetkinje Slavonije ekipno treće u Hrvatskoj, kadeti četvrti

Kadetkinje Slavonije ekipno treće u Hrvatskoj, kadeti četvrti

Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje održano je 20. svibnja u Puli. Kadetkinje Slavonije osvojile su ekipno treće mjesto u Hrvatskoj. Prikupile su ukupno 60 bodova što je samo 1,5 bod manje od drugoplasiranog ASK-a iz Splita. Najbolje su bile atletičarke zagrebačkog Agrama sa 64 boda.

Muška ekipa plasirala se na četvrto mjesto (49 bodova). Pobijedio je AK Sveti Vid iz Vrbovca (63), drugi je bio AK Agram (58), a treći AK Dinamo Zrinjevac iz Zagreba (57).

Način bodovanja u finalu razlikovao se od onog u kvalifikacijama. U finalu je pobjednik svake discipline svom klubu donosio 8 bodova, drugoplasirani 7, trećeplasirani 6 itd. U kvalifikacijama, nakon kojih su naše kadetkinje zauzimale prvo, a kadeti treće mjesto, bodovala se vrijednost rezultata prema posebnim tablicama Hrvatskog atletskog saveza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od pojedinačnih nastupa posebno treba izdvojiti pobjede Marisse Bure na 300m (41,48), Ive Prugović na 1500m (5:08,01) i Ive Brkić u skoku u vis (1,58m). Kod kadeta, prvo mjesto u skoku u dalj osvojio je Marijan Kordun (5,74m).

Prvoplasirane su bile i obje naše štafete 4x100m, ženska u sastavu Ema Kalkan, Marissa Bura, Matea Veber, Dea Ljubičić (50,33) i muška štafeta u sastavu Luka Soldo, Lovro Marđetko, Marin Vidačić, Luka Zdravčević (47,26).

   


Izdvojeno

Reci što misliš!