Sport / Ostalo

Tomislav Marković učvrstio prvo mjesto na svjetskoj rang listi

Tomislav Marković učvrstio prvo mjesto na svjetskoj rang listi

Hrvatski gimnastički reprezentativac Tomislav Marković zauzeo je sedmo mjesto u finalu partera na Svjetskom kupu u Portugalu.



Finalist nedavnog Europskog prvenstva, ali i svakog natjecanja na kojem je nastupio ove sezone, skupio je u Anadiji 14,100 bodova.
S osvojenih 12 bodova za ovo 7. mjesto, Marković je učvrstio prvo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa gdje trenutačno ima 78 bodova. Preostao je još samo jedan turnir Svjetskog kupa, u njegovom Osijeku od 17. do 20. rujna i Marković ima najveće izglede da obrani ukupnu pobjedu iz prošle godine. Sve o kupu u Osijeku saznajte na Facebook stranici OSjeti gimnastiku.

Mogu ga stići samo još trojica vježbača - srebrni iz Anadije, Slovenac Žiga Šilc (61 bod), Brazilac Diego Hypolito (60) i Nizozemac Bart Deurloo (50).

Vladimir Mađarević, trener Tomislava Markovića:

- Ljuti smo na organizatore, pozvali su nas na podij pola sata prije predviđenog vremena. Orjentirali smo se prema rasporedu TV prijenosa za koji su nam rekli da je on mjerodavan, no na kraju su sve ubrzali. Mi smo se taman počeli zagrijavati, a oni su prozvali Markovićevo ime. Izašao je ljut na parter i nastupio potpuno nezagrijan, zato je napravio dvije pogreške. No, ove sezone je ušao u sva finala, sada je skupio vrijednih 12 bodova i vjerujem kako će u Osijeku potvrditi još jednu ukupnu pobjedu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rezultati - parter
1. Manrique Larduet (Kub) 15,075
2. Žiga Šilc (Slo) 14,925
3. Caio Souza (Bra) 14,750
4. Dominick Cunningham (VB) 14,700
5. Heikki Saarenketo (Fin) 14,550
6. Casimir Schmidt (Niz) 14,525
7. TOMISLAV MARKOVIĆ (HRV) 14,100
8. Rok Klavora (Slo) 13,975

  


Izdvojeno

Reci što misliš!