Sport / Ostalo

Marko Jelkić i Ivan Orešković nastupili u Italiji

Marko Jelkić i Ivan Orešković nastupili u Italiji

Belišćanski kanuisti Marko Jelkić i Ivan Orešković nastupili su na jakoj međunarodnoj regati u Auronzzu (Italija).

Nastupilo je 15-ak zemalja, od Italije, Češke, Tunisa, Australije, Novog Zelanda, Irske, što govori da je regata bila izuzetno brojna i jaka. Marko i Ivan nastupili su u kanuu dvokleku na 200m i 500m (C2), dok je Marko nastupio i u kanuu jednokleku (C1) na 200m.

Marko je u jednokleku kroz teške kvalifikacije direktno izborio finale, te u finalu ostvario vrlo visoko drugo mjesto. U kanuu dvokleku Marko i Ivan imali su direktno finale, gdje su na 500m utrku završili na četvrtom mjestu, gdje im je brončana medalja izmakla za manje od pola sekunde. Dok su u dvokleku na 200m u direktnom finalu, gdje se nalazilo devet posada osvojili prvo mjesto ostavivši iza sebe reprezentativce Italije i Češke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim rezultatom Marko i Ivan otvorili su vrata reprezentacije te se nadaju pozivu i na najveća natjecanja.

"Posebno bih se zahvalio Interventnoj jedinici Osijek jer sam i na poslu odradio veliki dio kondicijskih treninga koji mi puno znače, govori Marko. Ivan nadodaje kako su pripreme bile intenzivne i naporne jer je 200m kratka i sprinterska disciplina u kojoj je osim dobre kondicijske pripremljenosti izuzetno bitna koncentracija te startna reakcija jer i najmanja greška u tako kratkoj disciplini odnosi bolji plasman," rekao je Ivan Orešković.

Belišćanske kajakaše i kanuiste za mjesec dana čeka državno prvenstvo  i borba u obrani naslova ekipnog prvaka Hrvatske.


Izdvojeno

Reci što misliš!