Sport / Ostalo

Horvat ponovo oborio hrvatski rekord i ispunio normu za SP u Pekingu

Horvat ponovo oborio hrvatski rekord i ispunio normu za SP u Pekingu

Osječanin Ivan Horvat u skoku s motkom preskočio 5,65 metara te oborio hrvatski rekord (koji je također njegov, ostvaren 2013. godine).

Drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke ostvaren je jučer u Varaždinu još jedan hrvatski rekord. U skoku s motkom Ivan Horvat je preskočio 5,65 m i za 3 cm popravio "svoj" rekord iz 2013. godine. Ivan je počeo skakati na 5,30 m i tu visinu preskače u prvom pokušaju. Sljedeću visinu od 5,55 m preskače u 3. pokušaju kao i rekordnu visinu od 5,65 m. Napadao je nakon toga i visinu od 5,70 m, ali nije uspio preskočiti. Ovim rezultatom Ivan je ispunio i normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Pekingu koje će se održati od 22. do 30. kolovoza ove godine.

Osim Ivana Horvata fantastičan uspjeh u Varaždinu postigla je i Elija Valentić iz osječkog AK Slavonija-Žito. Iako je tek mlađa juniorka, Elija je skokom s motkom od 3,60 metara postala seniorskom prvakinjom Hrvatske. Ujedno je osobni rekord popravila za čak 40 centimetara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim dva zlata u skoku s motkom, na natjecanju je osvojena još jedna medalja. Juniorka Sara Aščić u visu je preskočila 1,65 metara i drugu godinu zaredom osvojila drugo mjesto među seniorkama.

Na prvenstvu su nastupila još četvorica osječkih atletičara. Alen Čokić je bio četvrti na 3000 metara zapreke (10:14,10) kao i Davor Kuna u bacanju koplja (56,24m). Dario Prekl, koji je nedavno nastupio na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore zauzeo je 6. mjesto u skoku s motkom (4,40 m) dok se Vedran Kovačić plasirao na sedmo mjesto u utrci na 1500 m (4:20,49).

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!