Sport / Ostalo

Prvenstvo Hrvatske u supercrossu dolazi u Osijek

Prvenstvo Hrvatske u supercrossu dolazi u Osijek

Zadovoljstvo nam je  najaviti da će grad Osijek biti domaćin Prvenstva Hrvatske u supercrossu koje će održati 13. rujna 2015. na osječkoj motocross stazi „Adrenalini“.

Nakon Prvenstva Hrvatske u supermoto i skuterima koje je održano u travnju ove godine motociklizam se vraća u naš grad, ali ovoga puta voziti će se po blatu i prašini. Udruga Motosport Osijek organizira zadnju utrku Prvenstva Hrvatske u supercrossu na kojoj se se odlučivati tko će biti hrvatski prvaci ove motociklističke discipline te zbog toga najavljuju izuzetno uzbudljive i borbene utrke u svim klasama.

Nedjelja, 13. rujna 2015.
9.00 - kvalitikacije za startna mjesta počevši s klasom B-lige u kojoj nastupaju svi vozači kluba Motosport Osijek, pa zatim A liga juniori i seniori.
12.00 – početak utrka - sklopu PH supercross voziti će se više klasa, a svaka klasa vozi po dvije utrke, dakle publika će imati prilike uživati u ukupno 8 utrka.
Klase koje se voze su B-liga (250ccm i open), A liga juniori (50ccm+65ccm), A-liga juniori (85ccm) i A liga seniori (open).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećamo, supercross je izuzetno zanimljiva disciplina koja se vozi motocross motociklima po zemljanoj stazi dužine otprilike 700 metara na kojoj se nalaze samo skokovi i zavoji dakle nema ravnih dijelova uopće što znači da će vozači pretjecati jedni druge ili u zraku ili po zavojima. U pravilu su skokovi veći i okomitiji nego na motocross-u te postoje dupli i trodupli jumpovi. Posebno atraktivni su mladi juniori koji se natječu već u dobi od 4-5 godina i koji su zaista prava senzacija na ovakvim natjecanjima te da imamo i našeg predstavnika Darija Dumančića koji se bori za 3. mjesto u ukupnom poretku B-lige, a sigurno će najveći gušt biti pogledati naše najbolje profesionalne vozače koji zaista kao da lete stazom.

Iznimno zanimljiv program možete pogledati na motocross stazi Adrenalini koja se nalazi na tzv. „S“ cesti, uz simboličnu cijenu ulaznice od 20 kn, kao i uvijek do sada za djecu i osnovnoškolce ulaz je slobodan. Šator sa dobrom hranom, pićem i glazbom je naravno sastavni dio ovakvih događaja.

Motosport Osijek kontinuirano organizira natjecanja u motociklizmu od 2012. godine, a više o samoj udruzi možete pronaći na webu www.motos.hr ili na fejsu stranica Moto sport Osijek.

Pozivamo sve zaljubljenike motorsporta i zainteresiranu publiku da dođu uživati u napetim i uzbudljivim utrkama te bodriti domaće vozače, u Osijeku na Adrenalinu, gdje će se odlučivati o prvacima Hrvatske.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!