Sport / Ostalo

Atletičari Slavonije nastupili za reprezentaciju, Elija Valentić postavila novi klupski rekord

Atletičari Slavonije nastupili za reprezentaciju, Elija Valentić postavila novi klupski rekord

Osmero naših članova branilo je boje hrvatske reprezentacije na natjecanjima održanim 26. rujna u Sloveniji i Češkoj.

Drugo izdanje Balkanationa, seniorskog natjecanja na kojem sudjeluju članice Balkanske atletske federacije (ABAF), organizirano je u slovenskom Velenju. Tamo je uspješno nastupila naša mlađa juniorka Elija Valentić osvojivši treće mjesto u skoku s motkom. Preskočila je visinu 3,65m čime je za 3cm popravila “svoj” klupski rekord postavljen početkom rujna. Postignuti rezultat je klupski rekord u čak tri kategorije – kod mlađih juniorki, juniorki i seniorki.

Istoga dana u češkom gradu Břeclavu održan je Susret kadetskih reprezentacija Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Za hrvatsku reprezentaciju nastupilo je sedmero naših članova od kojih čak četvero u skoku s motkom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najbolji plasman ostvario je Ivan Paravac koji je osvojio četvrto mjesto s novim osobnim rekordom 3,90m. Odmah iza njega plasirao se Sven Salaj (3,80m).

Kod kadetkinja, Nikolina Užnik zauzela je peto mjesto uz novi osobni rekord 3,05m dok je Klara Šoja bila osma (2,80m).

Marissa Bura je nastupila u dvije discipline – utrku na 300m završila je na petom mjestu (41,95), a isti plasman ostvarila je i ženska štafeta 4x300m čija je bila članica (2:42,40).

Iva Brkić je u dalj skočila 5,08m što joj je donijelo osmo mjesto dok je Marijan Kordun u skoku u vis bio deseti s rezultatom 1,70m.


Izdvojeno

Reci što misliš!