Sport / Ostalo

VIDEO: Osijek postaje centar oktanskih sportova

VIDEO: Osijek postaje centar oktanskih sportova

Kroz nekoliko godina Osijek će postati centar oktanskih sportova. Ambiciozan je to plan gradske uprave o čijim detaljima nas je upoznao pročelnik za gospodarstvo Zvonimir Prgomet.

Kroz nekoliko godina Osijek će postati centar oktanskih sportova. Ambiciozan je to plan gradske uprave o čijim detaljima nas je upoznao pročelnik za gospodarstvo Zvonimir Prgomet.
moto495

Motocross prvenstvo Hrvatske, Mega moto susreti, izgradnja 4,5 km asfaltne staze, spektakl King of Europe...Događaji su to koji će neosporno zaljubljenicima u oktanske sportove izvući osmijeh na lice. Ovakav interes gradske uprave za ovu vrstu sporta ne čudi s obzirom da je prvi čovjek grada Krešimir Bubalo u slobodno vrijeme često na motoru, a isto se može reći i za pročelnika gospodarstva Zvonimira Prgometa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izgradnja adrenalinskog parka se sastoji od dvije faze. Prva faza je motocross staza koju financiramo vlastitim sredstvima i koja mora biti gotova do 15.4. kada se održava pozivna utrka za prvenstvo RH, koja će ujedno biti i utrka za licenciranje staze - ističe Prgomet.

Mega moto susreti i prvenstvo RH

Ipak središnji događaj za sve ljubitelje motocrosa dogodit će se od 22. do 24.6. kada će se održati Mega moto sureti i prvenstvo RH u morocrossu i quadovima.

- Pripremamo bogat program za posjetitelje, a svakako ističem besplatan koncert Hladnog piva u subotu 23. lipnja. Na mega moto susretima očekujemo rekordan broj bikera iz Hrvatske i inozemstva. Moto sureti su postali poznati diljem Europe, te vjerujem kako su važan turistički događaj za Osijek - naglašava Prgomet.
moto4952

Ovdje nije kraj auto-moto spektakla u gradu na Dravi, jer od 31.8. do 2.9. u Osijeku održati elitna drift utrka King of Europe.

- O važnosti ove utrke najbolje govori činjenica da utrku prenose Eurosport i Motors TV. Prije utrke se na tim kanalima vrti kratak film o gradu domaćinu i smatram da je to također odlična promocija grada.
Moto4951

Najbolja staza do Grobnika

U gradskoj upravi ističku kako je bitno sve odraditi na vrhunskoj razini kako bi imali reference za puno zahtjevniju i skuplju 2. fazu projekta.

- Druga faza je izgradnja 4,5 km dugu stazu za auto i moto utrke. Projekt vrijedi preko 10 milijuna kuna, a plan je 75% sredstava izvući iz fondova EU, a ostatak će pokriti grad vlastitim sredstvima. Čekamo raspisivanje IPA natječaja u potpunosti spremni i sa svom dokumentacijom. Biti će to najbolja staza u regiji - ističe Prgomet.


[span class=camera]Pogledajte i galeriju sa današnjeg treninga[/span]


VIDEO:


 

Tekst:

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!