Sport / Ostalo

Osijek ima prvaka svijeta u grapplingu!

Osijek ima prvaka svijeta u grapplingu!

Odlične vijesti stižu nam iz Poljske. Proteklog vikenda tamo je održano svjetsko prvenstvo u grapplingu u kojem je zlato osvojio Osječanin Goran Vidaković.
vida495
Hrvatska reprezentacija, koju su većim dijelom činili osječki borci, unatoč teškoj financijskoj situaciji ipak uspijeva prikupiti potrebna financijska sredstva i odlazi u Krakow. Prvog dana Saša Milinković (HK Osijek) u borbama do 100 kilograma bez kimona zauzima drugo mjesto i tako Hrvatskoj donosi prvu medalju na  prvenstvu. Da ne ostanemo samo na jednoj medalji pobrinuo se Petar Marijanović (UFK Ban Zagreb) koji se okitio brončanom medaljom. Ivica Tadijanov bio je peti.

Drugog dana borbe su se odvijale u kimonu. Za prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u povijesti svjetskih grappling prvenstava pobrinio se osječki borac Goran Vidaković osvojivši ju u kategoriji do 92 kilograma.

U Hrvačkom klubu Osijek neizmjerno su ponosni na ovaj rezultat jer je to prva seniorska zlatna medalja koju je ovaj relativno mladi osječki klub osvojio i tako upotpunio već prilično bogatu kolekciju srebrnih i brončanih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.

Hrvatsku delegaciju u Poljskoj činili su još i Andrej Jovanović,Dominik Livaja, te izbornik reprezentacije Nikola Morača.

Tekst: J.Žanić/SiB.hr
Foto: Anne Pellaud/FILA


Izdvojeno

Reci što misliš!