Sport / Nogomet

Kelme ipak bez finala malonogometnog kupa

Kelme ipak bez finala malonogometnog kupa

Momčad Osijek Kelmea nije uspjela izboriti finale Malonogometnog kupa Hrvatske.



Utakmicu, koja je odigrana u subotu u SD Gospino polje (Dubrovnik), bolje su otvorili igrači Split Tommyja. Oni su u početnim minutama bili izuzetno opasni po gol Osijek Kelmea, no nisu poveli zahvaljujući dobro organiziranoj obrani osječke momčadi.

No, u četvrtoj minuti Osijek Kelme je uspio povesti 1:0, nakon spretnog izvođenja kornera Andreja Pandurevića i vješte reakcije Dražena Čavara. Splićani su pokušali odmah uzvratiti, no Laura je pogodio stativu. Još je jednu priliku za gol imao Čavar, ali je njegov udarac završio iznad gola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, vodstvo Osijek Kelmea nije dugo trajalo. Nakon dobre kombinacije splitskih igrača, Alen Protega je lukavo zabio za 1:1. Split Tommy je potom nastavio prijetiti, ali je Mladina vješto skinuo udarce Bogdanovića i Sutona. U osmoj minuti Osijek Kelme je još jednom iznenadio splitsku momčad. Asistirao je Matej Govrko, a Dražen Čavar je pogodio za vodstvo 2:1.

No i ovo je vodstvo trajalo samo četiri minute, kada je Franco Jelovčić atraktivnim golom izjednačio na 2:2. Splićani su potom nastavili prijetiti, no nisu uspjeli doći do preokreta. Osijek Kelme je imao dobru šansu za novo vodstvo kada je izvrsno pucao Dakić, no na odmor se ipak otišlo s izjednačenim rezultatom.

Split Tommy je bolje otvorio drugo poluvrijeme te su već na samom početku došli do vodstva 3:2, preko Franca Jelovčića. Isti je igrač u narednim minutama u dva navrata bio opasan po gol, no nije se uspio ponovno upisati u strijelce. U 25. minuti dobro su kombinirali Pandurević i Duvančić, no splitski vratar je vješto spriječio izjednačenje. Split Tommy je potom zaprijetio i preko Subotića, no na sreću za Osijek Kelme, njegov je udarac završio pored vrata. Osijek Kelme je zatim uveo igrača-vratara, ali nije uspio opasnije zaprijetiti vratima Splićana. Do kraja utakmice rezultat je mirovao, te se Split Tommy plasirao u finale. 

Za naslov pobjednika Kupa Split Tommy će se boriti protiv dubrovačkog Squarea, a Osijek Kelmeu preostaje da se što bolje pripremi za utakmicu s Vrgorac GTP-om.


Izdvojeno

Reci što misliš!