Sport / Ostalo

VIDEO: Motocross staza gotovo završena - prva utrka u travnju

VIDEO: Motocross staza gotovo završena - prva utrka u travnju

Na prostoru športske zračne luke Čepin, ukupne povšrine 30,37 hektara, bit će smješten adrenalinski park. Grad je vlasnik toga zemljišta, a riječ je o investiciji od oko 15 milijuna kuna.  


U adrenalinskom parku na prostoru zračne luke
bit će, među ostalim, smještena motocross staza koja je već gotovo završena. Na njoj će u travnju biti održana pozivna utrka, a već u lipnju i prvenstvo Hrvatske u motocrossu.

Da je riječ o ozbiljnoj investiciji koja će u Osijek dovesti i brojne goste iz Europe i svijeta, rekao je i gradonačelnik Osijeka nakon nedavnoga zajedničkoga sastanka sa županom osječko-baranjskim Vladimirom Šišljagićem. Naime,  riječ je o jednoj od niza zajedničkih investicija grada i županije. Među ljudima s kojima se razgovaralo i njemački je arhitekt Herman Tilke, poznat ljubiteljima Formule 1.
82fa3da409efc1eaceb4a8a49ccd5f98.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, Osijek, odnosno novi Adrenalinski park, ove će godine biti domaćin i prestižne automobilske priredbe King of Europe (KOE). Elitna je to europska organizacija koja djeluje u 20 zemalja te se može pohvaliti organizacijom više od 90 vrhunskih utrka. Ugovor je potpisan 22. siječnja i početkom rujna Osijek će biti domaćin prve hrvatske KOE utrke. Sve ovo dobar je preduvjet da osiguramo novce iz europske unije i Osijek dobije adrenalinski park koji će, sigurno je, doprinjeti razvoju kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske.

VIDEO:

TEKST i VIDEO: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!