Sport / Ostalo

Donna Vekić bez titule, ali mjesta tuzi nema

Donna Vekić bez titule, ali mjesta tuzi nema

U svom premijernom nastupu na jednom WTA turniru, Donna Vekić nakon niza sjajnih igara ipak nije uspjela doći odmah i do prve WTA titule.

Bolja od nje u finalu je bila Rumunjka  Irina Camelia Begu sa 6:4, 6:4. Ostala je Donna bez dinamita u ovome susretu, ali nikako ne može biti nezadovoljna jer je ovo za nju najveći uspijeh u dosadašnjoj karijeri. Malo igračica se može pohvaliti uspjehom kakav je ona ostvarila, a pogotovo  protiv igračica redom starijih od nje. Pokušala je danas sve, ali je protivnica bila za nijansu bolja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rumunjka je danas jednostavno bila bolja i nije dopustila osim pred kraj drugoga seta da ju Donna ugrozi. Odlični servisi i visoke lopte koje su tjerale Donnu na pogrešku bile su dovoljne za njezin prvi naslov.

Donna će nakon ovog rezultata od ponedjeljka znatno popraviti svoje mjesto na WTA ljestvici pa će sa 183. mjesta skočiti debelo u TOP 150. No, kako sama kaže trenutno joj nije cilj skupljanje bodova nego iskustva te napredovanje u igri. U tom svjetlu ne treba niti očekivati uzastopno ponavljanje ovakvih uspjeha.

Tako će sada Donna uzeti i tri tjedna pauze te se pripremiti za izazove koji su pred njom. Mi još jednom čestitamo našoj sugrađanki na ovom fantastičnom rezultatu.

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!