Vijesti / Osijek

U Osijek stiže King of Europe, elitna drift utrka

U Osijek stiže King of Europe, elitna drift utrka

Osijek, odnosno novi Adrenalinski park, ove će godine biti domaćin prestižne automobilske priredbe - u Slavoniju stiže organizacija King of Europe (KOE).

KOE je, pojašnjava pročelnik za gospodarstvo Zvonimir Prgomet, elitna europska organizacija koja djeluje u 20 zemalja te se može pohvaliti organizacijom više od 90 vrhunskih utrka.

Osječke utrke su prepoznate u cijeloj Europi, a kako iz utrke u utrku imamo sve više stranih vozača, tako su i strani promotori prepoznali potencijal našeg grada i naše organizacije, te nam je nakon posjeta KOE delegacije 2011. ponuđen potpis ugovora i uvođenje Hrvatske kao nove države u sustav KOE natjecanja, te grada Osijeka kao prvog domaćina”, kažu Prgomet i predsjednik AK Slavonija Rudolf Kalkan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ugovor je potpisan 22. siječnja, kada je i definirano da će Osijek početkom rujna biti domaćin prve hrvatske KOE utrke. Osječka drift utrka zvat će se “The Speed Festival”, a street race utrka “Airport Madness”. Priredba traje od 31. kolovoza do 2. rujna.

Ovlašteni medijski partneri KOE organizacije su Motors TV, Eurosport, Arab Motors TV, Russian Extreme TV, Katana Team. Uz 76 zemalja diljem četiri kontinenta (Azije, Afrike, Europe i Oceanije), te dostizanje do 68 milijuna TV gledatelja, KOE će u 2012. godini biti treća najgledanija drift emisija u svijetu. Svaku utrku prati i petominutni video u kojem je predstavljen i grad domaćin. Sve to, uz naše dosadašnje medijske partnere, među kojima je i Glas Slavonije, osigurat će pravu lokalnu, nacionalnu i međunarodnu promociju”, ističu Prgomet i Kalkan.

{vimeo}14925365{/vimeo}

Dolazak europskog "oktanskog plemstva" u Osijek raduje i gradsku upravu. Razloga za zadovoljstvo je više, pokraj onih očitih (priredba svjetskog ranga), vrijedi reći kako je organizacija takve priredbe dobar argument u “životopisu” pri aplikaciji za europske fondove. Namjera je, naime, za završetak najvećeg extreme parka u regiji osigurati dio sredstava iz Unije.

[blockquote]Investicije oko 15 milijuna kuna
Adrenalinski (Extreme) park, bio je tema i sastanka župana Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Krešimira Bubala. Tamo se čulo kako je ukupna površina budućeg parka 30,37 hektara, uredni su imovinsko-pravni odnosi (Grad je vlasnik zemljišta), te je izrađen idejni projekt. Vrijednost investicije je oko 15 milijuna kuna. Također, motocross staza je gotovo završena (80 posto). “Po inicijativi Upravnog odjela za gospodarstvo, kroz izmjene i dopune Prostornog i Generalnog urbanističkog plana proširuje se granica građevinskog područja, a za prostor budućeg Extreme parka utvrđuje se športsko-rekreacijska namjena prostora”, izviješteno je.
Ugovor je potpisan 22. siječnja, Osijek će početkom rujna biti domaćin prve hrvatske KOE utrke[/blockquote]

Mario MIHALJEVIĆ (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!