Vijesti / Regija

VIDEO: Poribljavanje rijeke Vuke sa 17 tona ribe

VIDEO: Poribljavanje rijeke Vuke sa 17 tona ribe

Ribiči Osječko-baranjske županije uskoro će dobiti ribolovnu vodu kakvih ima malo u Hrvatskoj. Naime, kraju se približavaju radovi revitalizacije starog korita rijeke Vuke kod Laslova financirani iz IPA predpristupnih fondova, a danas je počelo i poribljavanje ovog novog vodnog eko-sustava.

Revitalizacijom starog korita rijeke Vuke stvoreno je 32 hektra novog vodnog ekosustava u dužini od 4300 metara. Ovo područje poribit će se sa sedamnaest i pol tona ribe – deset tona šarana, dvije tone amura, dvije tone bijele ribe, dok su ostatak smuđ i som. Bit će uređena i posebna staza sa stotinjak mjesta za ribiče s invaliditetom, ovdje će se održavati natjecanja svjetske klase, a moći će loviti ribiči iz cijele Hrvatske.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2,6 milijuna Eura, a polovica novca pripala je partnerima iz Mađarske koji su ga iskoristili kako bi uredili Nacionalni park Dunav-Drava. S Hrvatske strane partneri su Hrvatske vode, Općina Ernestinovo i Zajednica športskih ribolovnih društava. Početkom poribljavanja dovršena je tek prva faza projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugoj fazi za koju je odobreno dva i pol milijuna kuna urediti će se pristupne površine i nadstrešnice, kao i odmorišta i ribička mjesta. Još mjesec i pol dana ribolov će ovdje biti zabranjen, a sezona će početi od prvog travnja.

VIDEO:

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!