Vijesti / Regija

Pomozite hrabrom baranjcu Mislavu da učini svoj prvi korak

Pomozite hrabrom baranjcu Mislavu da učini svoj prvi korak

O dječaku Mislavu Šušku, koji boluje od cerebralne paralize, iz Baranje pisali smo u nekoliko navrata, ali nažalost niti brojni apeli kao ni humanitarne akcije koje su se organizirale nisu urodili plodom. No, njegova obitelj se predaje, a njihov apel prenosimo u cijelosti.

[blockquote]Poštovani,

priču o našem sinu Mislavu Šušku ispričali smo nebrojeno puta zadnjih godinu dana, otkada pokušavamo skupiti novac za njegove operacije nogu.

Mislav je pri porodu zbog moždanog oštećenja dobio dijagnozu cerebralne paralize.

Od tada se naši životi svode na operacije, rehabilitacije, terapije i sve je podređeno tome da se izvuče maksimum. Koliko god je nama teško kao roditeljima, lako je nama za naše živote, ali na to se sveo i njegov.

Mislavu je sada četrnaest godina. Za to vrijeme iscrpili smo sve naše financijske mogućnosti jer u našoj državi ne postoji sustav, a ono malo što imamo djetetu s težim oštećenjima jednostavno nije dovoljno. Besplatno zdravstvo za djecu je mit, četrnaest godina gotovo sve plaćamo iz svojih džepova i sada smo naišli na zid. Iako smo sve ovo vrijeme molili državu i HZZO da nam pomognu, na sve apele dobili smo odbijenice.

Da možemo, odmah bi se zamijenili sa svojim djetetom. Sjeli bi u ta invalidska kolica, ali ne znamo bi li se unatoč svemu, mogli i dalje smiješiti i radovati životu kao što to on radi. Taj osmijeh nam ne daje da se predajemo. Netko svom djetetu želi dobar fakultet, dobar posao, mi mu želimo samo da može stati na svoje noge, i da se kao svi njegovi vršnjaci, može osjećati kako je to imati svijet pod svojim nogama. 14 mu je godina. Sjetite se sebe u toj dobi. Cijeli svijet nam je bio pod nogama, zar ne? Samo mu želimo na trenutak pružiti da osjeti taj osjećaj. Osim ove velike stvari, želimo da naše dijete proživi normalan život jednog tinejdžera. Da se zaljubi, da se odljubi, da se posvađa, da se pomiri, da kuka sa svojim prijateljima kako je gradivo 7.razreda teško, kako ga starci živciraju jer mu ne daju van. Htjeli bismo da ima tajne. Možete li zamisliti kako je imati 14 godina i nemogućnost imati tajnu jer stalno netko mora biti uz vas?

Mislava od prvog koraka dijele operativni zahvati nogu koji se obavljaju na dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau u Njemačkoj. Operacija desne noge je obavljena no zbog nedostataka novca sada gubimo nadu da ćemo dovršiti Mislavov oporavak.
U zadnjih godinu dana smo na razne načine uspijeli prikupiti 26.500 eura. S tim novcem je plaćen dio troškova, prva operacija i pomagala potrebna nakon operacije. Kako bi zahvati bili uspješni Mislavu su potrebne još dvije operacije kojima će se fiksirati i druga noga te nakon toga vaditi vijci trećom operacijom. Osim operacija Mislavu su potrebne i ortoze koje će mu pomoći u hodu.

Za sve to potrebno je još 20.000 Eura kojih mi jednostavno nemamo. Stavili smo svoj dom na prodaju i učinili bismo baš sve što je potrebno samo da našem djetetu omogućimo normalan život, život običnog dječaka. Ne želimo mu više priuštiti da se svakodnevno preispituje kakav je to osjećaj prošetati psa i zaigrati nogomet. Molimo vas, pomozite nam da nakon dugih 14 godina to osjeti. Možete li zamisliti da sjedite 14 godina, i sa tugom gledate kako se drugi živciraju zbog žuljeva na nogema, moleći Boga da vam priušti bar jednom da osjetite kako je to imati žulj od hodanja. I onda dobijete priliku da to sve osjetite i stanete na pola puta jer nemate novaca?

Mi više ne znamo gdje da molimo, na koja vrata da kucamo. Država koja bi nam trebala biti oslonac nam je zatvorila vrata. Očajni smo, naredna operacija je 12.05.2015. a mi ne znamo hoćemo li morati nazvati bolnicu i reći da odustajemo od djetetova zdravlja i da zbog novca moramo pustiti dijete da ga boli i da mu se noge i kičma nastave deformirati.

Ovim putem se obraćamo svima koji na bilo koji način mogu pomoći da to i učine. Molimo vas, pomozite nam da svome djetetu omogućimo normalan život i liječenje dostojno čovjeka.

Pomoći možete uplatom na humanitarni račun:

IBAN HR8723400091510689176
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Svrha: pomoć za Mislava
Ili pozivom na broj 060/922-922[/blockquote]

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!