Vijesti / Regija

HANFA odlučila: Agrokor ne mora platiti 790 milijuna kuna za dionice Belja

HANFA odlučila: Agrokor ne mora platiti 790 milijuna kuna za dionice Belja

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obustavila je postupak protiv Agrokora te koncern Ivice Todorića ne mora objaviti 790 milijuna kuna vrijednu ponudu za Belje, stoji u rješenju koje je na svojim stranicama objavila Hanfa. Podsjetimo, Visoki upravni sud je u srpnju poništio prijašnje Hanfino rješenje, prema kojem je Agrokor morao objaviti ponudu za preuzimanje Belja.

Tako je ponovo proveden cijeli postupak te je zaključeno kako Agrokor ipak ne mora objaviti ponudu za preuzimanje Belja jer nije zajednički djelovao sa Hrvatskim fondom za privatizaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je inače o 32% dionica koje su trenutno većinom u vlasništvu radnika Belja. Prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava iz 2002. godine, svako povećanje od pet posto unutar 18 mjeseci od provedenog preuzimanja značilo je i objavu nove ponude za preuzimanje. Agrokor je 12. rujna 2007. povećao temeljni kapital Belja za 2,7 milijuna dionica, nakon što je prije toga proveo preuzimanje. Budući da je u studenome 2007. stupio na snagu novi Zakon o preuzimanju dioničkih društava, za Agrokor i HFP nije mogla nastati obveza preuzimanja jer te odredbe iz zakona iz 2002. godine u novom zakonu nije bilo, zaključila je u rješenju Hanfa.

Ovime sami postupak nije okončan, ali se isti sada vraća u stanje u kojem je bio prije prvotne odluke HANFE. Kako će sami postupak završiti tek ostaje da vidimo.

Više o odluci HANFE pročitajte OVDJE.

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!