Vijesti / Regija

Osniva se JPVP u Našicama

Osniva se JPVP u Našicama

NAŠICE - U Našicama će umjesto dobrovoljne djelovati javna profesionalna vatrogasna postrojba. Naime, Gradsko vijeće donijelo je odluku o osnivanju te postrojbe na temelju Procjene ugroženosti od požara i Plana zaštite od požara, a koji predviđaju 24-satno dežurstvo.

Postrojba se osniva radi unaprjeđivanja pružanja pomoći Našičanima, ali i stanovnicima susjednih općina u kojima djeluju dobrovoljna vatrogasna društva. Naime, ta društva imaju zastarjelu tehniku, nedovoljno opreme i manjak osposobljenih članova pa su potrebne intervencije javne vatrogasne postrojbe kao operativne snage.

Osim zapovjednika i zamjenika, postrojba će zapošljavati 14 profesionalnih vatrogasaca koje će preuzeti od DVD-a Našice. Našički vatrogasci funkcioniraju kao uvježbani tim, raspolažu najsuvremenijim vozilima i opremom, zahvaljujući čemu sve intervencije uspješno odrađuju. Postrojba će imati i jednog zaposlenika na stručno-administrativnim poslovima i spremačicu. U raspravi o javnoj vatrogasnoj postrojbi vijećenike je zanimalo tko će to plaćati pa je gradonačelnik Krešimir Žagar odgovorio da će vatrogasce te administrativno i pomoćno osoblje u javnoj vatrogasnoj postrojbi, osim Grada, finanacirati i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara, odnosno upoznavanja stanovništva s opasnostima od nastanka požara, gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine, pripadnici postrojbe će i održavati vozila i opremu u dobrom stanju, a rad će se temeljiti na stručnoj i tjelesnoj pripremljenosti vatrogasaca za sve vrste intervencija

VATROGASNA ZAŠTITA NA ZAVIDNOJ RAZINI

U raspravi je istaknuto da bi osnivanjem javne vatrogasne postrojbe vatrogasna zaštita u Našicama i susjednim naseljima, koja zasad djeluje na zavidnoj razini, ali i širem području, mogla funkcionirati još bolje.

TEKST: S.Fridl (Glas Slavonije) / FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!