Vijesti / Regija

Centar Našica postaje pješačka zona?

Centar Našica postaje pješačka zona?

Vijećnik HDSSB-a Zvonko Ibriks na aktualnom satu prošle sjednice Gradskog vijeća Našica predložio je da Pejačevićev trg, odnosno parkiralište ispred zgrade Općinskog suda, trgovačkog centra Goldfinger i Doma HV-a u središtu grada, postane pješačka zona.

Prema Ibriksovoj zamisli, parkiralište bi postalo središnje mjesto za sportske, kulturne i zabavne sadržaje te poprimilo urbani, moderni element koji je gradu dosad nedostajao. Ibriksov prijedlog zasad nije naišao na protivljenje gradske vlasti.

- Prijedlog je logičan i Grad već neko vrijeme razmišlja o pješačkoj zoni, ali konkretni potezi nisu učinjeni zbog problema s nedovoljnim brojem parkirališnih mjesta u središtu grada - kazao je gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojasnio je - kada bi se ugasilo to veliko parkiralište, koje bi postalo pješačka zona, nedostajalo bi približno 70-ak mjesta za parkiranje. To bi bio velik problem, pogotovo u ljetnim mjesecima kada su pojačana zbivanja u gradu, zbog čega je i veći promet u gradu. Najbolje rješenje je, kaže Žagar, premještanje parkirališta na odgovarajuću lokaciju.

- Razgovaralo se s vlasnicima alternativnih prostora za parkiranje. Međutim, u razgovorima se nije našla mogućnost za određene investicije kako bi se promijenilo sadašnje stanje u središtu grada. Kada će parkiralište postati pješačka zona, ovisi o vlasnicima alternativnih parkirališnih prostora - kaže Žagar.

 

Snježana Fridl (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!